Biologia cel·lular i histologia animal [100990]
Ruíz Herrera Moreno, Aurora
Martí Clúa, Joaquim
Tusell Padrós, Laura
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Biología celular e histología animal
Data: 2018-19
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter obligatori, que introdueix als estudiants en els fonaments de la biologia cel·lular i de l'organització tissular dels Vertebrats. Per facilitar el procés d'aprenentatge s'ha dividit l'assignatura en dos mòduls temàtics que comprenen respectivament l'estudi de la cèl·lula eucariota i com aquestes s'organitzen per formar els diferents teixits animals. L'objecte central d'estudi de la Biologia Cel·lular és la cèl·lula eucariota, el coneixement de les molècules intracel·lulars i les interaccions entre cèl·lules les quals permeten construir els organismes pluricel·lulars. Per altra banda, l'objecte actual de la Histologia Animal és l'estudi de les agrupacions cel·lulars que constitueixen els teixits animals i la seva correlació amb la funció integradora tissular. Els objectius específics d'aquesta assignatura són: 1. Conèixer l'estructura general, l'organització i el funcionament dels diferents orgànuls cel·lulars. 2. Adquirir el concepte integrat de cèl·lula gràcies a la capacitat d'interrelacionar els diferents orgànuls des d'una perspectiva morfo-funcional. 3. Dominar la terminologia bàsica i ser capaç d'expressar els conceptes amb propietat i descriure correctament les estructures cel·lulars. 4. Conèixer la diversitat de les cèl·lules animals. 5. Saber distingir les característiques citofisiològiques que defineixen als diferents teixits animals.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso, de carácter obligatorio, que introduce a los estudiantes en los fundamentos de la biología celular y la organización tisular de los Vertebrados. Para facilitar el proceso de aprendizaje se ha dividido la asignatura en dos módulos temáticos que comprenden respectivamente el estudio de la célula eucariota y como estas células se organizan para formar los diferentes tejidos animales. El objeto central de estudio de la Biología celular es la célula eucariota, el conocimiento de las moléculas intracelulares y las interacciones entre células que permiten construir los organismos pluricelulares. Por otra parte, el objeto actual de la Histología animal es el estudio de las agrupaciones celulares que constituyen los tejidos animales y su correlación con la función tisular integradora. Los objetivos específicos de esta asignatura son: 1. Conocer la estructura general, la organización y el funcionamiento de los diferentes orgánulos celulares. 2. Adquirir el concepto integrado de célula gracias a la capacidad de interrelacionar los diferentes orgánulos desde una perspectiva morfo-funcional. 3. Dominar la terminología básica y ser capaz de expresar los conceptos con propiedad y describir correctamente las estructuras celulares. 4. Conocer la diversidad de las células animales. 5. Saber distinguir las características citofisiológicas que definen los diferentes tejidos animales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]Català
12 p, 112.5 KB

Castellà
12 p, 111.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir