Desenvolupament Local i Territorial [42509]
Pallarès Barberà, Montserrat
Tulla Pujol, Antoni Francesc
Dot Jutgla, Esteve
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Local and Regional Development
Título variante: Desarrollo Local y Territorial
Fecha: 2018-19
Resumen: L'objectiu d'aquest mòdul es aprofundir en el coneixement de les dinàmiques de desenvolupament econòmic urbà i regional i la seva vinculació amb la ordenació del territori. El curs té dos objectius principals: la comprensió de la dinàmica del creixement i decadència territorial, i la implicació de les intervencions de planificació i ordenació. El context més ampli en el qual s'emmarca el curs és la reestructuració actual de les economies locals i regionals dins del marc de la crisi, el canvi tecnològic accelerat, la internacionalització econòmica, així com els conflictes entre els interessos econòmics, socials i ecològics. Les classes es realitzaran en forma de seminari amb format de discussió, per aquest motiu els estudiants hauran de portar preparades les lectures per discussió a classe. Al acabar el curs, l'estudiant ha d'estar familiaritzat en cadascuna de les següents quatre àrees: 1. Les teories econòmiques que expliquen la localització d'activitats econòmiques i el creixement o disminució de les economies locals / regionals. 2. Les conseqüències del creixement econòmic local / regional i el desenvolupament en termes de la distribució dels beneficis i els costos en l'espai i entre diferents grups d'interès. 3. Les polítiques públiques propostes per fomentar el desenvolupament econòmic i la seva influencia en la planificació territorial i en la distribució dels beneficis i els costos resultants del desenvolupament. 4. Les deficiències i avantatges inherents de models alternatius de viabilitat econòmica.
Resumen: The objective of this module is to deepen in the knowledge of the dynamics of urban and regional economic development and its connection with the planning of the territory. The course has two main objectives: the understanding of the dynamics of growth and territorial decline, and the involvement of urban planning and planning interventions. The broader context in which the course is framed is the current restructuring of local and regional economies within the framework of the crisis, accelerated technological change, economic internationalization, as well as conflicts between economic, social and ecological interests . Classes will be held in the form of a seminar with a discussion format, for this reason, students will have to prepare the readings for discussion in class. At the end of the course, the student must be familiar in each of the following four areas: 1. The economic theories that explain the location of economic activities and the growth or diminution of the local / regional economies. 2. The consequences of local / regional economic growth and development in terms of the distribution of benefits and costs in space and between different interest groups. 3. The public policies proposed to promote economic development and its influence on territorial planning and the distribution of benefits and costs resulting from development. 4. The deficiencies and inherent advantages of alternative models of economic viability.
Resumen: El objetivo de este módulo es profundizar en el conocimiento de las dinámicas de desarrollo económico urbano y regional y su vinculación con la ordenación del territorio. El curso tiene dos objetivos principales: la comprensión de la dinámica del crecimiento y decadencia territorial, y la implicación de las intervenciones de planificación y ordenación. El contexto más amplio en el que se enmarca el curso es la reestructuración actual de las economías locales y regionales dentro del marco de la crisis, el cambio tecnológico acelerado, la internacionalización económica, así como los conflictos entre los intereses económicos, sociales y ecológicos. Las clases se realizarán en forma de seminario con formato de discusión, de ahí que los estudiantes deberán llevar preparadas las lecturas para discusión en clase. Al terminar el curso, el estudiante debe estar familiarizado en cada una de las siguientes cuatro áreas: 1. Las teorías económicas que explican la localización de actividades económicas y el crecimiento o disminución de las economías locales / regionales. 2. Las consecuencias del crecimiento económico local / regional y el desarrollo en términos de la distribución de los beneficios y los costes en el espacio y entre diferentes grupos de interés. 3. Las políticas públicas propuestas para fomentar el desarrollo económico y su influencia en la planificación territorial y en la distribución de los beneficios y los costes resultantes del desarrollo. 4. Las deficiencias y ventajas inherentes de modelos alternativos de viabilidad económica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Estudis Territorials i de la Població [4313300]
Plan de estudios: Màster Universitari en Estudis Territorials i de la Població [1125]Català
6 p, 90.5 KB

Anglès
6 p, 89.7 KB

Castellà
6 p, 90.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-09-04, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir