Especialització Egiptològica: Historia i Civilització [43625]
Lull, José
Orriols i Llonch, Marc

Additional title: Especialización Egiptológica: Historia y Civilización
Date: 2018-19
Abstract: El mòdul té per objectiu que l'estudiant s'especialitze en història i civilització egípcia a partir de l'estudi crític de les fonts epigràfiques, arqueològiques i iconogràfiques, de l'anàlisi de la literatura especialitzada sobre els temes abordats, de l'ús dels principals repertoris i instruments bibliogràfics i tècnics de la disciplina egiptològica, i a partir del coneixement dels principals mètodes i corrents teòrics d'anàlisi en egiptologia. Com a objectius generals: 1) Conèixer la història d'Egipte des de finals del Segon Període Intermediari fins a l'Època Romana, a partir de la interpretació de les fonts arqueològiques, iconogràfiques i textuals i parant especial atenció als fenòmens socials i ideològics. 2) Analitzar l'administració, la societat i l'economia egípcies, observant en especial la situació d'Egipte durant el Regne Nou. 3) Reflexionar sobre qüestions de sociologia i gènere (vida, sexualitat, identitat, violència), de manera que l'estudiant, a través de textos, iconografia i restes arqueològiques, conegui com vivia i es desenvolupava l'individu en societat a l'antic Egipte. 4) Analitzar els pressupostos teòrics i metodològics amb els quals s'aborda l'estudi d'aquests continguts.
Abstract: El módulo tiene por objetivo que el estudiante se especialice en historia y civilización egipcia a partir del estudio crítico de las fuentes epigráficas, arqueológicas e iconográficas, del análisis de la literatura especializada sobre los temas abordados, del uso de los principales repertorios e instrumentos bibliográficos y técnicos de la disciplina egiptológica, y a partir del conocimiento de los principales métodos y corrientes teóricas de análisis en egiptología. Como objetivos generales: 1) Conocer la historia de Egipto desde fines del Segundo Período Intermedio hasta la Época Romana, a partir de la interpretación de las fuentes arqueológicas, iconográficas y textuales y prestando especial atención a los fenómenos sociales e ideológicos. 2) Analizar la administración, la sociedad y la economía egipcias, observando en especial la situación de Egipto durante el Reino Nuevo. 3) Reflexionar acerca de cuestiones de sociología y género (vida, sexualidad, identidad, violencia), de modo que el estudiante, a través de textos, iconografía y restos arqueológicos, conozca cómo vivía y se desarrollaba el individuo en sociedad en el antiguo Egipto. 4) Analizar los presupuestos teóricos y metodológicos con que se aborda el estudio de estos contenidos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, castellà
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
36 p, 214.3 KB

Castellà
36 p, 216.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2018-09-14, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir