Google Scholar: citations,
Reflexiones sobre el pintor Lluís Dalmau a propósito de un retablo para Molins de Rei (1451)
Gómez-Ferrer, Mercedes (Universitat de València. Departament d'Història de l'Art)

Additional title: Reflections on the painter Lluís Dalmau about an altarpiece for Molins de Rei (1451)
Additional title: Reflexions sobre el pintor Lluís Dalmau a propòsit d'un retaule per a Molins de Rei (1451)
Date: 2018
Abstract: El presente texto plantea una serie de reflexiones sobre la figura del pintor Lluís Dalmau, uno de los introductores de la pintura gótica flamenca en la Corona de Aragón. El análisis surge a partir de la presentación de un nuevo documento inédito sobre un retablo contratado en 1451 por Isabel de Requesens, esposa del gobernador de Cataluña, Galceran de Requesens, para la baronía de Molins de Rei (Barcelona). El documento sitúa al pintor realizando este encargo en Valencia, lo que supone un regreso hasta ahora desconocido a su ciudad natal tras haber realizado la tabla de la Mare de Déu dels Consellers, de Barcelona (1443-1445), y el retablo de san Baudilio, de Sant Boi de Llobregat (1448).
Abstract: Aquest text planteja una sèrie de reflexions sobre la figura del pintor Lluís Dalmau, un dels introductors de la pintura gòtica flamenca a la Corona d'Aragó. L'anàlisi sorgeix a partir de la presentació d'un nou document inèdit sobre un retaule contractat el 1451 per Isabel de Requesens, muller del governador de Catalunya, Galceran de Requesens, per a la baronia de Molins de Rei (Barcelona). El document situa el pintor realitzant aquest encàrrec a València, la qual cosa suposa un retorn fins ara desconegut a la seva ciutat natal després d'haver realitzat la taula de la Mare de Déu dels Consellers, de Barcelona (1443-1445), i el retaule de Sant Baldiri, de Sant Boi de Llobregat (1448).
Abstract: This article provides a series of new considerations about the painter Lluis Dalmau, one of the most representative figures of the Flemish-Gothic style in the Aragon Crown. We present new documentary evidence about a retable commissioned in 1451 by Isabel of Requesens, spouse of the Catalonian Governor, Galceran of Requesens, for their town of Molins de Rei (Barcelona) while the painter was in Valencia. The document attests to the painter working in Valencia, which proves he returned to his homeland, thus far unknown, after having worked on the retable of the Virgin of the Councillors of Barcelona (1443-1445) and the retable of Saint Baudilio for Sant Boi de Llobregat (1448).
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Pintura gótico-flamenca ; Retablos góticos ; Lluís Dalmau ; Pintura gòtico-flamenca ; Retaules gòtics ; Pintura valenciana ; Pintura catalana ; Flemish-gothic painting ; Gothic retables ; Valencian painting ; Catalan painting
Published in: Locus amoenus, Vol. 16 (2018) , p. 5-18 (Articles) , ISSN 2014-8798

Adreça original: https://revistes.uab.cat/locus/article/view/v16-gomez-ferrer
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Locus/article/view/350311
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Locus/article/view/v16-gomez-ferrer
DOI: 10.5565/rev/locus.325


14 p, 978.5 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Locus amoenus
Articles > Research articles

 Record created 2018-12-20, last modified 2022-10-16



   Favorit i Compartir