Los Falsos viejos y los falsos nuevos : un análisis diplomático comparado
Poveda López, Cristina
Soler Jiménez, Joan (dir.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicació: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2018
Descripció: 62 p.
Resum: Aquesta investigació es basa en la comparació de documents falsos d'època medieval i de l'actual. L'estudi va des de documents d'arxiu "tradicionals" a notícies falses. L'objectiu del treball és trobar una relació de criteris per a detectar la falsedat documental a partir de l'anàlisi diplomàtic de sis exemples. Al mateix temps, es pretén elaborar una eina que faciliti la identificació de la veracitat dels documents i de la informació independentment de l'època o de l'emplaçament. Finalment, es comparteix la reflexió sobre el paper de les xarxes socials amb la falsedat i els perills que comporten. Falsos documentals, fake news, Diplomàtica, xarxes socials, autenticitat, confiabilitat, context, anàlisi documental, falsos vells, falsos nous.
Resum: Esta investigación se basa en la comparación de documentos falsos de época medieval y de la actual. El estudio comprende desde documentos de archivo “tradicionales” a noticias falsas. El objetivo del trabajo es encontrar una relación de criterios para detectar la falsedad documental a partir del análisis diplomático de seis ejemplos. Al mismo tiempo, se pretende elaborar una herramienta que facilite la identificación de la veracidad de los documentos y de la información independientemente de la época o del lugar. Finalmente, se comparte la reflexión sobre el papel de las redes sociales con la falsedad y los peligros que conlleva. Falsos documentales, fake news, Diplomática, redes sociales, autenticidad, confiabilidad, contexto, análisis documental, falsos nuevos, falsos viejos.
Resum: This research is based on the comparison of false documents from medieval times and current times. The study ranges from "traditional" archival documents to false news. The objective of the work is to find a list of criteria to detect the documentary falsity from the diplomatic analysis of six examples. At the same time, it is intended to develop a tool that facilitates the identification of the veracity of the documents and information independent of the time or place. Finally, we share the reflection on the role of social networks with the falsehood and the dangers that entails. False documentaries, fake news, diplomatic, social networks, authenticity, reliability, context, documentary analysis, false new, false old.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Document: masterThesis
Matèria: Diplomàtica ; Arxivística

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/337375


62 p, 9.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2019-01-07, darrera modificació el 2019-01-12   Favorit i Compartir