La Sexualitat Humana [104103]
Tobeña Pallarés, Adolfo
Taberner Viera, Joan
Vega Moreno, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Human Sexuality
Títol variant: La Sexualidad Humana
Data: 2019-20
Resum: L'assignatura s'impartirà al segon semestre del segon curs del Grau de Medicina, dins l'etapa preclínica dedicada a adquirir els coneixements sistemàtics sobre l'estructura i el funcionament del cos humà, així com sobre el comportaments, el caràcter i els processos mentals dels individus. Els continguts parteixen dels coneixements que els estudiants de Medicina han incorporat amb la Neuroanatomia, Neurofisiologia i la Psicologia Mèdica. El objectius generals són: - Familiaritzar els alumnes de Medicina amb la biología de la sexualitat humana. 1 - Familiaritzar els alumnes de Medicina amb la biología de la sexualitat humana. - Introduir les diverses modalitats normatives de la sexualitat. - Descriure les vinculacions entre la sexualitat i les relacions afectives. - Reconèixer la importància de la sexualitat en el cicle vital i la seva influència en la salut com a marcador de benestar o malestar. Els objectius específics són: - Conèixer les funcions, els mecanismes i les varietats de la sexualitat humana. - Descriure els canvis de la funció i el comportament sexual al llarg de la vida. - Fer una aproximació preliminar a les anomalies i el trastorns relacionats amb la sexualitat i el seu tractament. - Identificar els orígens dels trastorns sexuals i la seva repercussió sobre la salut.
Resum: La asignatura se impartirá en el segundo semestre del segundo curso del grado de Medicina, dentro de la etapa de formación preclínica, periodo dedicado a que el alumno adquiera los conocimientos básicos sobre la estructura y el funcionamiento del cuerpo humano, así como sobre el comportamiento, los estilos de vida y los procesos mentales de los individuos. Los contenidos parten de los conocimientos que los estudiantes de Medicina han incorporado con la neuroanatomía, neurofisiología y la psicología médica. Los objetivos generales son: 1 - Familiarizar a los alumnos de Medicina con los conocimientos sistemáticos sobre la sexualidad humana. - Hacer una introducción a las diversas modalidades normativas de la sexualidad. - Describir las vinculaciones entre la sexualidad y las relaciones afectivas. - Reconocer la importancia de la sexualidad en el ciclo vital y su influencia en la salud como marcador de bienestar o malestar. Los objetivos específicos son: - Conocer las funciones, los mecanismos y las variedades de la sexualidad humana. - Describir los cambios de la función y el comportamiento sexual a lo largo de la vida. - Hacer una aproximación preliminar a las anomalías y trastornos relacionados con la sexualidad y su tratamiento. - Identificar los orígenes de los trastornos sexuales y su repercusión sobre la salud. - Hacer pronósticos sobre la evolución de las anomalías de la sexualidad y conocer los posibles tratamientos o medidas de rehabilitación y reentrenamiento.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 111.5 KB

Anglès
5 p, 107.6 KB

Castellà
6 p, 109.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2020-06-27   Favorit i Compartir