Estructura i Funció del Sistema Nerviós [102634]
Aige Gil, Vicente
Navarro Beltrán, Marc
Pumarola Batlle, Martí
Giménez Candela, Teresa
Tafalla González, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Structure and Function of the Nervous System
Título variante: Estructura y Función del Sistema Nervioso
Fecha: 2019-20
Resumen: L' assignatura Estructura i funció del sistema nerviós és una assignatura de primer curs i, per tant, forma part de les assignatures inicials bàsiques dels estudis del grau de Veterinària. L'assignatura és integrada, pel que s'explicaran alhora conceptes que clàssicament s'explicaven en les assignatures d' anatomia, histologia o fisiologia. A més, dins d' aquesta assignatura s'explicaran conceptes relacionats amb la bioètica. L' objectiu de l' assignatura és que l'estudiant conegui l'estructura i funció del sistema nerviós. Els objectius concrets són que l'estudiant conegui: 1- L' estructura macroscòpica del sistema nerviós. 2- Els grans principis responsables del correcte funcionament de l' individu. 3- L' estructura i la funció dels teixits excitables i de la comunicació cel·lular. 1 3- L' estructura i la funció dels teixits excitables i de la comunicació cel·lular. 4- L' estructura i funció dels receptors i dels òrgans dels sentits. 5- El sistema nerviós autònom. 6- Els mecanismes i estructures responsables del control de la postura i el moviment. 7- Elements fonamentals de bioètica. Aquesta assignatura ha d'aconseguir establir les bases per entendre posteriorment les possibles alteracions del sistema nerviós que el veterinari clínic es trobi en la seva activitat professional. També ha de ser la base per entendre conceptes que s'explicaran posteriorment com per exemple els relacionats amb el diagnòstic per la imatge, amb la farmacologia etc.
Resumen: La asignatura Estructura y función del sistema nervioso es una asignatura de primer curso y, por tanto, forma parte de las asignaturas iniciales básicas de los estudios del grado de Veterinaria. La asignatura es integrada, por lo que se explicarán vez conceptos que clásicamente se contaban en las asignaturas de anatomía, histología o fisiología. Además, dentro de esta asignatura se explicarán conceptos relacionados con la bioética. 1 El objetivo de la asignatura es que el estudiante conozca la estructura y función del sistema nervioso. Los objetivos concretos son que el estudiante conozca: 1- La estructura macroscópica del sistema nervioso. 2- Los grandes principios responsables del correcto funcionamiento del individuo. 3- La estructura y la función de los tejidos excitables y de la comunicación celular. 4- La estructura y función de los receptores y de los órganos de los sentidos. 5- El sistema nervioso autónomo. 6- Los mecanismos y estructuras responsables del control de la postura y el movimiento. 7- Elementos fundamentales de bioética. Esta asignatura debe conseguir establecer las bases para entender posteriormente las posibles alteraciones del sistema nervioso que el veterinario clínico se encuentre en su actividad profesional. También debe ser la base para entender conceptos que se explicarán posteriormente como por ejemplo los relacionados con el diagnóstico por la imagen, con la farmacología etc.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]Català
8 p, 118.2 KB

Anglès
8 p, 115.9 KB

Castellà
9 p, 118.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-29, última modificación el 2019-09-20   Favorit i Compartir