Economia Sectorial [102302]
Asensio Ruiz de Alda, Javier
Hermosilla, Àngel
Matas i Prat, Anna
Perdiguero Garcia, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Additional title: Sectoral Economy
Additional title: Economía Sectorial
Date: 2019-20
Abstract: Es tracta d'una assignatura del tercer curs, segon semestre, obligatòria al grau d'Economia i optativa al d'ADE. El seu temari inicia els alumnes en l'estudi dels diversos sectors econòmics i dels factors que expliquen la seva evolució. Aquest estudi pren com a principal objecte d'anàlisi l'estructura productiva de l'economia espanyola i l'insereix en les tendències internacionals relatives al comportament de les empreses i els sectors. L'assignatura esdevé, així, un camí de formació aplicada dels alumnes sobre la competitivitat en sentit microeconòmic i sobre les pràctiques regulatòries més rellevants que afecten determinades activitats econòmiques. Els objectius formatius de l'assignatura es poden sintetitzar en els punts següents: 1. Aplicar els coneixements teòrics bàsics de la microeconomia i de l'economia de l'empresa. 2. Aprendre a utilitzar les tècniques d'anàlisi i de càlcul per a l'estudi de casos 3. Estimular l'interès envers la pràctica professional dels economistes i la direcció d'empreses i organitzacions. 4. Desenvolupar les capacitats de comunicar els coneixements adquirits a través de les expressions escrita i 1 4. Desenvolupar les capacitats de comunicar els coneixements adquirits a través de les expressions escrita i oral, tant de manera individual com en grup.
Abstract: Se trata de una asignatura obligatoria en el grado de Economía y optativa en el de ADE. Su temario inicia a los alumnos en el estudio de los distintos sectores económicos y los factores que explican su evolución. Dicho estudio toma como objeto principal de análisis la estructura productiva de la economía española, y la inserta en las tendencias internacionales relativas al comportamiento de las empresas y los sectores. La asignatura se convierte, así, en un camino de formación aplicada de los alumnos sobre la competitividad en sentido microeconómico y las prácticas regulatorias relevantes que afectan a determinadas actividades económicas. Los objetivos formativos de la asignatura se pueden sintetizar en los puntos siguientes: 1. Aplicar los conocimientos teóricos básicos de la microeconomía y la economía de la empresa. 2. Aprender a utilizar las técnicas de análisis y cálculo para el estudio de casos. 3. Estimular el interés hacia la práctica profesional de los economistas y la dirección de empresas y organizaciones. 1 4. Desarrollar las capacidades de comunicar los conocimientos adquiridos a través de las expresiones escrita y oral, tanto de manera individual como en grupo.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Grau en Economia [2501573] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [2501572]
Study plan: Grau en Administració i Direcció d'Empreses [950] ; Grau en Economia [952]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.6 KB

Anglès
5 p, 107.3 KB

Castellà
5 p, 107.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-05, last modified 2024-02-02



   Favorit i Compartir