Òptica Aplicada [100183]
Campos Coloma, Juan Ignacio Pedro
Escalera Merino, Juan Carlos
Lizana Tutusaus, Angel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Applied Optics
Additional title: Óptica Aplicada
Date: 2019-20
Abstract: L'objectiu general de l'assignatura és presentar a l'estudiant uns camps de l'Òptica, com són difracció, processat de la imatge, holografia i polarització que són fonamentals dins de l'òptica aplicada i que no s'han aprofundit, o escassament s'han esmentat, en l'assignatura d'òptica. A més, l'estudiant treballa amb la transformada de Fourier en dues dimensions i veurà les connexions existents entre l'òptica i la teoria de senyals. Com a objectius més concrets de l'assignatura podem esmentar l'aprenentatge de la formulació de la difracció basant-se en l'aplicació de la transformada de Fourier i la seva utilitat en el processament òptic de la informació. L'objectiu de les pràctiques de simulació numèrica i de les pràctiques de laboratori és complementar l'aprenentatge dels conceptes de les classes teòriques. Pel que fa a la contribució d'aquesta assignatura a la formació professional de l'estudiant es destaca la capacitat de raonar de manera crítica i millorar la capacitat de treball en equip. Pel que fa a les eines experimentals, és de les poques assignatures optatives en què l'estudiant s'enfronta a un treball al laboratori i a l'elaboració posterior d'un informe el que comporta a millorar la seva capacitat d'elaborar dades.
Abstract: El objetivo general de la asignatura es presentar al estudiante unos campos de la Óptica, como son difracción, procesado de la imagen, holografía y polarización que son fundamentales dentro de la óptica aplicada y que no se han profundizado, o escasamente se han mencionado, en la asignatura de óptica. Además, el estudiante trabaja con la transformada de Fourier en dos dimensiones y verá las conexiones existentes entre la óptica y la teoría de señales. Como objetivos más concretos de la asignatura podemos mencionar el aprendizaje de la formulación de la difracción basándose en la aplicación de la transformada de Fourier y su utilidad en el procesado óptico de la información. El objetivo de las prácticas de simulación numérica y de las prácticas de laboratorio es complementar el aprendizaje de los conceptos de las clases teóricas. En cuanto a la contribución de esta asignatura a la formación profesional del estudiante se destaca la capacidad de razonar de manera crítica y mejorar la capacidad de trabajo en equipo. En cuanto a las herramientas experimentales, es de las pocas asignaturas optativas en que el estudiante se enfrenta a un trabajo en el laboratorio y a la elaboración posterior de un informe lo que conlleva a mejorar su capacidad de elaborar datos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Física [2500097]
Study plan: Grau en Física [1281]Català
6 p, 110.0 KB

Anglès
6 p, 109.3 KB

Castellà
7 p, 110.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-08-02   Favorit i Compartir