Història Contemporània universal III, l'Època dels Blocs [100347]
Kneper, Gennadi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Modern History III, the Age of Cold War
Títol variant: Historia Contemporánea Universal III, la Época de los Bloques
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu principal és que l'estudiant conegui i comprengui els esdeveniments que conformen el període de l'anomenada Guerra Freda, de manera que pugui extreure'n les claus per entendre l'època posterior. De fet, aquesta assignatura enllaça amb l'Història Actual. En aquest sentit, l'assignatura busca acostumar els estudiants a que raonin professionalment, com historiadors, trencant la separació entre el seu entorn quotidià i la percepció historiogràfica. En concloure el curs, l'estudiant hauria de tenir un coneixement suficient de les causes que van portar a la Guerra Freda i l'especificitat d'aquest fenomen, així com les seves fases, períodes i protagonistes a escala mundial. També s'aborden, en la mesura del possible, els processos de descolonització, encara que necessitarien d'una assignatura específica. Altres assumptes abordats són: l'evolució econòmica i social en el món occidental i el bloc de l'Est, el fundamentalisme religiós en la dècada dels setanta i vuitanta, la transició econòmica i social de la URSS i la República Popular de la Xina, i els conflictes armats a l'entorn de la Guerra Freda. En funció del temps disponible cap al final del curs, s'abordarà el període de l'anomenada Postguerra Freda a partir de 1991.
Resum: El objetivo principal consiste en que los estudiantes conozcan y comprendan los acontecimientos que conforman el periodo de la llamada Guerra Fría, de manera que puedan extraer las claves para entender la época posterior. De hecho, esta asignatura enlaza con la Historia Actual. En este sentido, la asignatura busca acostumbrar a los estudiantes a que razonen profesionalmente, como historiadores, superando la separación entre su entorno cotidiano y la percepción historiográfica. Al concluir el curso, los estudiantes deberían tener un conocimiento suficiente de las causas que llevaron a la Guerra Fría y la especificidad de este fenómeno, así como sus fases, periodos y protagonistas a escala mundial. También se abordan, en la medida de lo posible, los procesos de descolonización, aunque necesitarían de una asignatura específica. Otros asuntos abordados son: la evolución económica y social en el mundo occidental y el bloque del Este, el fundamentalismo religioso en la década de los setenta y ochenta, la transición económica y social de la URSS y la República Popular China, así como los conflictos armados en torno a la Guerra Fría. En función del tiempo disponible hacia el final del curso, se abordará el periodo de la llamada Posguerra Fría a partir de 1991.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Història [2500501]
Pla d'estudis: Grau en Història [803]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 109.1 KB

Anglès
5 p, 106.6 KB

Castellà
5 p, 108.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir