Química [100846]
Alcala Bernardez, Manel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Chemistry
Date: 2019-20
Abstract: A l'assignatura Química s'estudien en una primera part conceptes de l'àrea de Química Inorgànica, com ho són l'estructura atòmica, la taula periòdica i l'enllaç químic, introduint el concepte d'Estequiometria dels compostos i de les reaccions. Es segueix parlant dels estats d'agregació de la matèria, fent èmfasi en les dissolucions. S'introdueixen conceptes de termodinàmica i cinètica química. En una segona part, s'amplia l'apartat de dissolucions tot parlant del concepte d'equilibri químic, dins l'àrea de la Química Analítica, tot esmentat els principals equilibris a tenir en compte en dissolució aquosa. Per últim, la darrera part de l'assignatura farà referència a una breu introducció a la Química Orgànica i a l'Estereoquímica. L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar els fonaments dels aspectes i conceptes bàsics en Química necessaris per al seguiment de diferents matèries del Grau de Biologia Ambiental. Objectius concrets de l'assignatura: Comprendre els conceptes fonamentals en Química: estructura atòmica, enllaç químic, i estequiometria. Comprendre els conceptes de Termodinàmica i Cinètica de les reaccions químiques. Descriure els Equilibris Químics en dissolució aquosa i saber-ne treure la informació oportuna. Introduir-se en el món de la Química Orgànica i Estereoquímica, coneixent la formulació i nomenclatura dels hidrocarburs alifàtics i aromàtics. Saber com aplicar els coneixements estudiats per a resoldre problemes qualitatius i quantitatius.
Abstract: En la asignatura Química estudian en una primera parte conceptos del área de Química Inorgánica, como lo son la estructura atómica, la tabla periódica y el enlace químico, introduciendo el concepto de Estequiometría de los compuestos y de las reacciones . Se sigue hablando de los estados de agregación de la materia, haciendo énfasis en las disoluciones. Se introducen conceptos de termodinámica y cinética química. En una segunda parte, se amplía el apartado de disoluciones hablando del concepto de equilibrio químico, dentro del área de la Química Analítica, todo mencionado los principales equilibrios a tener en cuenta en disolución acuosa. Por último, la última parte de la asignatura hará referencia a una breve introducción a la Química Orgánica y al Estereoquímica. El objetivo general de la asignatura es proporcionar los fundamentos de los aspectos y conceptos básicos en Química necesarios para el seguimiento de diferentes materias del Grado de Biología Ambiental. Objetivos concretos de la asignatura: Comprender los conceptos fundamentales en Química: estructura atómica, enlace químico, y estequiometría. Comprender los conceptos de Termodinámica y Cinética de las reacciones químicas. Describir los Equilibrios Químicos en disolución acuosa y saber sacar la información oportuna. Introducirse en el mundo de la Química Orgánica y Estereoquímica, conociendo la formulación y nomenclatura de los hidrocarburos alifáticos y aromáticos. Saber cómo aplicar los conocimientos estudiados para resolver problemas cualitativos y cuantitativos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Biologia ambiental [2500251]
Study plan: Grau en Biologia Ambiental [813]



Català
5 p, 107.6 KB

Anglès
5 p, 105.4 KB

Castellà
5 p, 106.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2019-09-20



   Favorit i Compartir