Bioquímica [100999]
Fernandez Millan, Pablo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Biochemistry
Data: 2019-20
Resum: A l'assignatura Bioquímica s'estudien en una primera part les característiques estructurals i funcionals de les biomolècules des d'un punt de vista bàsic i general, fent èmfasi en les proteïnes, i especialment en els enzims. En una segona part els conceptes s'aplicaran de manera dinàmica per entendre la bioenergètica, la biosenyalització i, des d'un punt de vista general, les rutes principals del metabolisme. L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar els fonaments dels aspectes i conceptes moleculars i metabòlics necessaris per al seguiment de moltes matèries del Grau de Microbiologia. Objectius concrets de l'assignatura: Comprendre els trets estructurals fonamentals de les molècules biològiques, sabent-ne extreure conclusions sobre la seva estabilitat, la seva funcionalitat i la seva capacitat per la replicació d'estructures. Comprendre els conceptes de cinètica de l'acció enzimàtica en el context de l'estudi de les reaccions biològiques i la seva regulació. Descriure els mecanismes generals mitjançant els quals els éssers vius obtenen i transformen l'energia de l'entorn. Conèixer els mecanismes moleculars principals de transducció de senyals. Descriure les rutes principals del metabolisme intermediari de glúcids, lípids i compostos nitrogenats, la seva regulació i coordinació. Saber com aplicar els coneixements estudiats per a resoldre problemes qualitatius i quantitatius.
Resum: En la asignatura de Bioquímica se estudia en una primera parte las características estructurales y funcionales de las biomoléculas desde un punto de vista básico y general, haciendo enfasis en las proteínas, y especialmente en las enzimas. En la segunda partelos concenptos se aplicarán de manera dinámica para entender la bioenergética, la bioseñalización y, desde un punto de vista general, las rutas principales del metabolismo. El objetivo de la asignatura es proporcionar los fundamentos de los aspectos moleculares y metabólicos necesarios para el seguimiento de muchas materias del Grado de Microbiología. Los objetivos concretos de la asignatura son: Comprender los rasgos estructurales fundamentales de las moléculas biológicas, sabiendo extraer conclusiones sobre su estabilidad, su funcionalidad y su capacidad para la replicación de estructuras. Comprender los conceptos de cinética de la acción enzimática en el contexto del estudio de las reacciones biológicas y su regulación. Describir los mecanismos generales mediante los cuales los seres vivos obtienen y transforman la energía del entorno. Conocer los principales mecanismos moleculares de la traducción de señales. Describir las rutas principales del metabolismo intermediario de glúcidos, lípidos y compuestos nitrogenados, su regulación y coordinación. Saber como aplicar los conocimientos estudiados para resolver problemas cualitativos y cuantitativos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]Català
6 p, 110.6 KB

Anglès
8 p, 108.9 KB

Castellà
6 p, 109.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2019-09-20   Favorit i Compartir