Demografia [101582]
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Demography
Additional title: Demografía
Date: 2019-20
Abstract: Objectiu general: L'objectiu bàsic de l'assignatura és introduir l'alumnat en els trets bàsics de l'estudi de les poblacions humanes, tant pel que fa a la METODOLOGIA de l'anàlisi demogràfica com pel que fa al CONEIXEMENT dels fenòmens demogràfics més generals (MORTALITAT, FECUNDITAT i MIGRACIONS); saber interpretar l'efecte de la dinàmica demogràfica en l'estructura i el creixement de les poblacions, en el marc de la teoria de la Transició Demogràfica. a) Familiarització de l'alumnat amb les principals tècniques quantitatives de l'anàlisi demogràfica. • Calcular correctament els principals indicadors demogràfics. • Conèixer els principis de la interpretació dels processos i fenòmens demogràfics. b) Adquisició de coneixements sobre el comportament de les poblacions reals. • Saber trobar i fer servir les principals fonts de dades demogràfiques. • Conèixer a grans trets l'evolució recent dels principals fenòmens demogràfics. 1 c) Reforç dels elements lògics i analítics en relació amb els estudis de població. • L'alumnat ha d'entendre la necessitat de disposar dels indicadors suficients per a interpretar les tendències demogràfiques.
Abstract: Objetivo general: El objetivo básico de la asignatura es introducir al alumnado en los rasgos básicos del estudio de las poblaciones humanas, tanto en cuanto a la METODOLOGÍA del análisis demográfico como en cuanto al CONOCIMIENTO los fenómenos demográficos más generales (MORTALIDAD, FECUNDIDAD y MIGRACIONES); saber interpretar el efecto de la dinámica demográfica en la estructura y el crecimiento de las poblaciones, en el marco de la teoría de la Transición Demográfica. a) Familiarización del alumnado con las principales técnicas cuantitativas del análisis demográfico. • Calcular correctamente los principales indicadores demográficos. • Conocer los principios de la interpretación de los procesos y fenómenos demográficos. b) Adquisición de conocimientos sobre el comportamiento de las poblaciones reales. • Saber encontrar y utilizar las principales fuentes de datos demográficos. • Conocer a grandes rasgos la evolución reciente de los principales fenómenos demográficos. c) Refuerzo de los elementos lógicos y analíticos en relación con los estudios de población. • El alumnado debe entender la necesidad de disponer de los indicadores suficientes para interpretar las 1 c) Refuerzo de los elementos lógicos y analíticos en relación con los estudios de población. • El alumnado debe entender la necesidad de disponer de los indicadores suficientes para interpretar las tendencias demográficas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Geografia i ordenació del territori (modalitat en xarxa) [2501002] ; Antropologia social i cultural [2500256]
Study plan: Graduat o Graduada en Antropologia Social i Cultural [821]Català
4 p, 102.7 KB

Anglès
4 p, 102.6 KB

Castellà
4 p, 102.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-02-29   Favorit i Compartir