Ciència de l'Animal de Laboratori [102657]
Vergara Esteras, Patri
Abarca Salat, Maria Lourdes
Padros Bover, Francesc
Traserra Call, Sara
Costa, Gloria
Contreras Carreton, Estefania
Fernández Blanco, Joan Antoni
Barbosa Perez, Sandra
Berdun Marin, Sergio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Laboratory Animal Science
Títol variant: Ciencia del Animal de Laboratorio
Data: 2019-20
Resum: El principal objectiu de l'assignatura és donar al estudiant de Veterinària els coneixements i les capacitats per a exercir com a veterinari designat i responsable in situ de benestar animal a instal·lacions per a la cria o l' ús d'animals d'experimentació d'acord amb el Real Decreto 53/2013. A més, l'assignatura donarà una visió amplia de les característiques dels animals més freqüentment utilitzats en experimentació i dels factors a tenir en compte tan en la seva obtenció i manteniment com en la seva utilització en procediments experimentals. Un cop cursada l'assignatura, l'estudiant estarà en condicions de prestar servei com a veterinari designat i responsable in situ del benestar animal en centres de cria o usuaris d'animals d'experimentació o dirigir la seva carrera professional tan cap a feines pròpies de maneig d'un estabulari (cria i manteniment) com a realitzar tasques experimentals dins de la recerca bàsica i de la indústria farmacèutica (models experimentals, refinament). Un tema que es tractarà al llarg de tota l'assignatura és la importància del principi de les tres R 1 refinament). Un tema que es tractarà al llarg de tota l'assignatura és la importància del principi de les tres R (reemplaçament, reducció i refinament) en la utilització d'animals per a experimentació, fonamental alhora de complir amb la legislació vigent així com per obtenir resultats vàlids. Degut al caràcter pràctic que té l'assignatura, una part important de les hores presencials estarà dedicat a pràctiques amb animals de laboratori, a on fonamentalment es tractarà la manipulació i vies d'administració més freqüentment utilitzades en cadascuna de les espècies. El Departament de Medi Natural i Biodiversitat ha reconegut l'assignatura per a la acreditació de les funcions de veterinari designat i assessor in situ de benestar animal. Tan mateix, el Departament de Medi Natural i Biodiversitat reconeix els contingut formatius per a les funcions de cuidador, eutanàsia i per la realització de procediments en qualsevol espècie de interès veterinari i rossegadors, quan vagin acompanyades del corresponent certificat de treball sota supervisió. En qualsevol cas per el reconeixement de totes aquestes funcions és necessari fer la sol·licitud de la capacitació a la Autoritat Competent corresponent. A més, l'assignatura ha estat acreditada per la Federation of European Laboratory Animal Science Associations (FELASA). Per poder demostrar aquesta acreditació que té reconeixement europeu, cal sol·licitar un certificat específic a través de la Gestió Acadèmica de la Facultat i abonar les taxes corresponents.
Resum: El principal objetivo de la asignatura es dar al estudiante de Veterinaria los conocimientos y las capacidades para ejercer como veterinario designado y responsable in situ de bienestar animal en instalaciones para la cría o el uso de animales de experimentación de acuerdo con el Real Decreto 53/2013. Además, la asignatura dará una visión amplia de las características de los animales más frecuentemente utilizados en experimentación y de los factores a tener en cuenta tanto en su obtención y mantenimiento como en su utilización en procedimientos experimentales. Una vez cursada la asignatura, el estudiante estará en condiciones de prestar servicio como veterinario designado y responsable in situ del bienestar animal en centros de cría o usuarios de animales de experimentación o dirigir su carrera profesional tan hacia trabajos propios de manejo de un estabulario (cría y mantenimiento) como realizar tareas experimentales dentro de la investigación básica y de la industria 1 mantenimiento) como realizar tareas experimentales dentro de la investigación básica y de la industria farmacéutica (modelos experimentales, refinamiento). Un tema que se tratará a lo largo de toda la asignatura es la importancia del principio de las tres R (reemplazo, reducción y refinamiento) en la utilización de animales para experimentación, fundamental a la hora de cumplir con la legislación vigente así como para obtener resultados válidos. Debido al carácter práctico que tiene la asignatura, una parte importante de las horas presenciales estará dedicado a prácticas con animales de laboratorio, donde fundamentalmente se tratará la manipulación y vías de administración más frecuentemente utilizadas en cada una de las especies. El Departamento de Medio Natural y Biodiversidad ha reconocido la asignatura para la acreditación de las funcionesde veterinario designado y asesor in situ de bienestar animal. Además, el Departamento de Medio Natural y Biodiversidad reconoce los contenido formativos para las funciones de cuidador, eutanasia y por la realización de procedimientos en cualquier especie de interés veterinario y en roedores, cuando vayan acompañadas del correspondiente certificado de trabajo bajo supervisión. En cualquier caso para el reconocimiento de todas estas funciones es necesario hacer la solicitud de la capacitación a la Autoridad Competente correspondiente. Además, la asignatura ha sido acreditada por la Federation of European Laboratory Animal Science Associations (FELASA). Para poder demostrar esta acreditación que tiene reconocimiento europeo, hay que solicitar un certificado específico a través de la Gestión Académica de la Facultad y abonar las tasas correspondientes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Veterinària [955]Català
6 p, 148.4 KB

Anglès
5 p, 106.5 KB

Castellà
5 p, 106.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-29   Favorit i Compartir