Aplicacions Multidisciplinàries I [102729]
Barniol Beumala, Núria
Abadal Berini, Gabriel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Multidisciplinary Applications I
Título variante: Aplicaciones Multidisciplinares I
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu genèric de l'assignatura és aplicar l'electrónica com a a tecnologia de suport en altres camps i activitats i no només a l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. Es pretén que l'alumne conegui i profunditzi en el disseny, la fabricació i la caracterització de micro i nanosistemes com a sensors i actuadors per aplicacions en diferents àrees (sensors/actuadors físics, químics i biològics). Els objectius concrets seràn: 1) Conèixer i analitzar els diferents tipus d'elements microelectromecànics i nanoelectromecànics (materials, principis de transducció, estructures bàsiques, tècniques d'actuació i detecció) 2) Conèixer les tècniques de simulació-modelització, disseny-fabricació i caracterització per als micro-nanosistemes. 3) Conèixer els diferents camps d'aplicació dels MEMS/NEMS i estudiar-ne exemples concrets 4) Aplicar els conceptes d'electrònica per dissenyar nous dispositius i sistemes basats en micro i nanosistemes.
Resumen: El objetivo genérico de la asignatura es aplicar la electrónica como tecnología de soporte en otros campos y actividades y no sólo en el ámbito de las Tecnologías de la Información y las Comunicaciones. Se pretende que el alumno conozca y profundice en el diseño, la fabricación y la caracterización de micro y nanosistemas como sensores y actuadores para aplicaciones en diferentes áreas (sensores / actuadores físicos, químicos y biológicos). Los objetivos concretos serán: 1) Conocer y analizar los diferentes tipos de elementos microelectromecánicos y nanoelectromecánicos (materiales, principios de transducción, estructuras básicas, técnicas de actuación y detección) 2) Conocer las técnicas de simulación-modelización, diseño-fabricación y caracterización para los micro-nanosistemas. 3) Conocer los diferentes campos de aplicación de los MEMS / NEMS y estudiar ejemplos concretos 4) Aplicar los conceptos de electrónica para diseñar nuevos dispositivos y sistemas basados en micro y nanosistemas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Enginyeria Electrònica de Telecomunicació [2500895]
Plan de estudios: Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació [957]Català
4 p, 102.4 KB

Anglès
4 p, 101.5 KB

Castellà
4 p, 103.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-12, última modificación el 2020-08-02   Favorit i Compartir