Turisme i Patrimoni [104966]
Abril Sellarés, Maria
Carmaniu Mainadé, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Títol variant: Tourism and Heritage
Títol variant: Turismo y Patrimonio
Data: 2019-20
Resum: Els objectius que a final de curs l'alumne/a haurà de/d'assolir son: Poder definir la noció de patrimoni cultural material i immaterial. Sospesar el valor que té el patrimoni cultural en relació amb el present. Enumerar els principals òrgans que vetllen per a la seva correcta preservació i gestió. Explicar el potencial que entranya el patrimoni material i immaterial com a recurs en les tendències a l'alça del turisme cultural Identificar dels criteris de selecció i interpretació que l'afecten en aquest sentit. Adquirir uns coneixements històric i culturals bàsics del segment històric que abraça des de La Prehistòria fins als nostres dies, en el territori actual europeu. Assenyalar els diversos usos turístics dels béns patrimonials tractats en els casos pràctics. Aplicar l'instrumental metodològic, reflexiu i crític en anàlisi d'un bé patrimonial (amb vistes a la futura pràctica professional en l'àmbit del turisme cultural). Demostrar que ha adquirit una capacitat de comunicació verbal i escrita correcta. Aplicar correctament el programa informàtic PowerPoint per a articular un discurs expositiu i argumentatiu. Integrar de manera lògica i argumentada la fotografia en el discurs verbal expositiu i argumentatiu.
Resum: Al final del curso los objetivos que el alumno/a tendrá que alcanzar son: Poder definir la noción de patrimonio cultural material e inmaterial. Sopesar el valor que tiene el patrimonio cultural en relación con el presente. Enumerar los principales órganos que velan por su correcta preservación y gestión. Explicar el potencial que entraña el patrimonio material e inmaterial como recurso en las tendencias al alza del turismo cultural Identificar los criterios de selección e interpretación que le afectan en este sentido. Adquirir unos conocimientos históricos y culturales básicos del segmento histórico que abarca desde La Prehistoria hasta nuestros días, en el territorio actual europeo. Señalar los diversos usos turísticos de los bienes patrimoniales tratados en los casos prácticos. Aplicar el instrumental metodológico, reflexivo y crítico en análisis de un bien patrimonial (con vistas a la futura práctica profesional en el ámbito del turismo cultural). Demostrar que ha adquirido una capacidad de comunicación verbal y escrita correcta. Aplicar correctamente el programa informático PowerPoint para articular un discurso expositivo y argumentativo. Integrar de manera lógica y argumentada la fotografía en el discurso verbal expositivo y argumentativo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà.
Titulació: Turisme [2500894]
Pla d'estudis: Grau en Turisme [1345] ; Grau en Turisme [820]Català
4 p, 106.2 KB

Anglès
4 p, 105.0 KB

Castellà
4 p, 105.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-07-12, darrera modificació el 2020-02-27   Favorit i Compartir