Arqueologia del Territori Medieval [100330]
Martí Castelló, Ramón
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Archaeology of the Medieval Territory
Additional title: Arqueología del Territorio Medieval
Date: 2019-20
Abstract: En la darrera etapa dels estudis de grau, aquesta assignatura ofereix als alumnes interessats per l'Arqueologia i la Història Medieval o, genèricament, per l'estudi històric del territori, les eines i els recursos necessaris per a analitzar i comprendre les estructures territorials que són pròpies de l'Edat Mitjana, així com els seus successius components. Aquí, des de l'anàlisi arqueològica i documental, s'estudien les pautes socials i econòmiques que regeixen la constitució i les transformacions dels districtes territorials durant el període medieval, tot atenent les seves fórmules organitzatives, els seus sistemes de defensa i les tendències que segueix la distribució del poblament. En la seva diacronia, es prioritza l'estudi dels centres de poder i dels seus organismes de representació o de govern, així com el desenvolupament i la gestió de les fortificacions o, també, les principals transformacions que regeixen la distribució de l'hàbitat en l'àmbit rural.
Abstract: En la última etapa de los estudios de grado, esta asignatura ofrece a los alumnos interesados en Arqueología y Historia Medieval o, genéricamente, en el estudio histórico del territorio, las herramientas y los recursos necesarios para analizar y comprender las estructuras territoriales que son propias de la Edad Media, así como sus sucesivos componentes. Aquí, desde el análisis arqueológico y documental, se estudian las pautas sociales y económicas que rigen la constitución y las transformaciones de los distritos territoriales durante el periodo medieval, atendiendo sus fórmulas organizativas, sus sistemas de defensa y las tendencias que sigue la distribución del poblamiento.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Arqueologia [2500241] ; Història [2500501]
Study plan: Grau en Història [803] ; Grau en Arqueologia [811]Català
4 p, 104.5 KB

Anglès
4 p, 102.6 KB

Castellà
4 p, 104.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-01-16   Favorit i Compartir