Teoria de l'art [100538]
Gutierrez Torres, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Art Theory
Additional title: Teoría del arte
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura està pensada com una introducció, amb l'objectiu de familiaritzar l'alumne amb el vocabulari i els conceptes fonamentals de la Teoria i el pensament de l'art. Durant el curs s'analitzaran les principals qüestions o problemes a l'entorn del fet artístic que s'han plantejat els artistes, els teòrics, els filòsofs o els crítics de l'art. L'objectiu general de l'assignatura és que l'alumne conegui la intersecció entre l'art i el pensament i, concretament, la capacitat de l'art per a ser un lloc idoni per a aquest, així com la transitivitat entre teoria i pràctica de l'art. L'assignatura es configura en una ferma correlació amb la pràctica artística. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. Elaboració d'un argumentari i un vocabulari per a comprendre i explicar l'art com a un lloc idoni per al pensament 2. Comprensió de l'art com a categoria i familiaritzar-se amb els processos històrics que han dut a la seva formació 3. Conèixer les principals línies teòriques d'anàlisi de l'art en l'actualitat 4. Distingir entre creativitat, artisticitat i art 5. Fer-se un mapa mental dels agents que hi intervenen en el fet artístic 6. Reconèixer a l'artista com a construcció històrica en relació a la configuració de l'individu modern 7. Aprendre a analitzar les produccions artístiques en relació amb el seu context i la teoria 8. La consciència de la història com a relat i començar a treballar amb eines per la configuració de relat.
Abstract: La asignatura está pensada como una introducción, con el objetivo de familiarizar al alumno con el vocabulario y los conceptos fundamentales de la Teoría y el pensamiento en arte. Durante el curso se analizarán las principales cuestiones o problemas en el entorno del hecho artístico que se han planteado los artistas, los teóricos, los filósofos o los críticos del arte. El objetivo general de la asignatura es que el alumno conozca la intersección entre el arte y el pensamiento y, concretamente, la capacidad del arte para ser un lugar idóneo para este, así como la transitivitat entre teoría y práctica del arte. La asignatura se configura en una firme correlación con la práctica artística. Los objetivos específicos de la asignatura son: 1. Elaboración de un argumentario y un vocabulario para comprender y explicar el arte como un lugar idóneo para el pensamiento 2. Comprensión del arte como categoría y familiarizarse con los procesos históricos que han llevado a su formación 3. Conocer las principales líneas teóricas de análisis del arte en la actualidad 4. Distinguir entre creatividad, artisticitat y arte 5. Hacerse un mapa mental de los agentes que intervienen en el hecho artístico 6. Reconocer al artista como construcción histórica en relación a la configuración del individuo moderno 7. Aprender a analizar las producciones artísticas en relación con su contexto y la teoría 8. La conciencia de la historia como relato y empezar a trabajar con aperos por la configuración de relato.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Història de l'art [2500239]
Study plan: Graduat o Graduada en Història de l'Art [807]Català
4 p, 104.3 KB

Anglès
4 p, 103.2 KB

Castellà
4 p, 103.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-02-29   Favorit i Compartir