Bioestadística [100910]
Broto Blanco, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Biostatistics
Date: 2019-20
Abstract: Es tracta d'una assignatura de segon curs, de formació bàsica, que desenvolupa els fonaments del pensament científic modern. És la base per a comprendre l'adquisició del coneixement a través de l'experimentació. Objectius formatius de l'assignatura: es pretén que l'alumne: - Sigui capaç d'utilitzar amb fluïdesa el llenguatge propi de la probabilitat i de la estadística que es fan servir a las biociències. - Aprengui a explorar amb mètodes descriptius diferents conjunts de dades, resultants de la realització d'experiments. - Sigui capaç de plantejar el model probabilístic més adequat en diferents situacions, i sàpiga fer servir les propietats de la probabilitat per a calcular la probabilitat dels esdeveniments que interessin. - Conegui i entengui el concepte de variable aleatòria, i conegui els exemples clàssics de variable aleatòria i en quines situacions es fan servir per a la modelització. - Aprengui a utilitzar els mètodes de la Inferència Estadística (Tests d'hipòtesis) per a poder arribar a conclusions sobre una població a partir de la informació parcial continguda a una mostra. - Conegui eines informàtiques (software adequat) pel tractament estadístic de dades. 1 - Apliqui el sentit comú i desenvolupi un esperit crític a l'hora d'enfrontar-se amb els problemes que haurà de resoldre, tant en el moment del seu planteig i resolució, com en el moment de extraure'n conclusions i prendre decisions.
Abstract: (Traducción Google de la versión catalana) Se trata de una asignatura de segundo curso, de formación básica, que desarrolla los fundamentos del pensamiento científico moderno. Es la base para comprender la adquisición del conocimiento a través de la experimentación. Objetivos formativos de la asignatura: se pretende que el alumno: - Sea capaz de utilizar con fluidez el lenguaje propio de la probabilidad y de la estadística que se utilizan en las biociencias. - Aprenda a explorar con métodos descriptivos diferentes conjuntos de datos, resultantes de la realización de experimentos. - Sea capaz de plantear el modelo probabilístico más adecuado en diferentes situaciones, y sepa utilizar las propiedades de la probabilidad para calcular la probabilidad de los eventos que interesen. - Conozca y entienda el concepto de variable aleatoria, y conozca los ejemplos clásicos de variable aleatoria y en qué situaciones se utilizan para el modelado. - Aprenda a usar los métodos de la Inferencia Estadística (Tests de hipótesis) para poder llegar a conclusiones sobre una población a partir de la información parcial contenida en una muestra. - Conozca herramientas informáticas (software adecuado) para el tratamiento estadístico de datos. 1 - Aplique el sentido común y desarrolle un espíritu crítico a la hora de enfrentarse con los problemas que deberá resolver, tanto en el momento de su planteamiento y resolución, como en el momento de extraer conclusiones y tomar decisiones.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Bioquímica [2500252]
Study plan: Grau en Bioquímica [814]Català
4 p, 101.0 KB

Anglès
4 p, 100.6 KB

Castellà
4 p, 100.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-01-16   Favorit i Compartir