Bioseguretat i normatives [101021]
Calero Garnica, Sebastià
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Biosafety and Regulations
Additional title: Bioseguridad y normativas
Date: 2019-20
Abstract: Es tracta d'una assignatura obligatòria de 3er curs on els estudiants ja estan assolint una visió integradora del món microbià i les seves implicacions en l'àmbit sanitari, biotecnològic i ecològic. Aquests coneixements seran complementats amb aquesta assignatura que consta de dos mòduls i on s'introduirà a l'estudiant, d'una banda, en l'anàlisi dels riscos d'origen biològic i els sistemes de control que permeten garantir una prevenció i una protecció efectiva de la salut humana i del mediambient i, per l'altre, en l'aplicació i millora d'un sistema de gestió de la qualitat basat en un enfocament de gestió per processos i indicadors . Els principals objectius del mòdul de Bioseguretat són que l'estudiant pugui: Identificar els agents, els factors i els riscos d'origen biològic. Avaluar el risc biològic existent en les diferents situacions que es puguin presentar. Definir les mesures més adients per evitar o minimitzar el risc biològic. Entendre el concepte de la biocontenció i les seves limitacions. Conèixer la normativa legal i els estàndards internacionals en aquest àmbit i la seva correcta aplicació. Els principals objectius en el mòdul de Normatives són que l'estudiant: Aprengui a dissenyar i elaborar els documents del sistema de gestió de Qualitat. Adquireixi conceptes i terminologia bàsica sobre Qualitat: política, gestió, sistemes, control, avaluació, millora continuada, normalització, auditories, certificació i acreditació. Interpreti i conegui les Normatives legals, Normes, Recomanacions i Organismes reguladors. Entengui conceptes bàsics i comparatives entre ISO9001 i altres normatives o models: relacionades amb l'acreditació de competència tècnica, el model d'excel·lència Europeu o les imprescindibles en àmbits relacionats amb les diferents sortides professionals. 1.
Abstract: Se trata de una asignatura obligatoria de 3º curso donde los estudiantes ya comienzan a tener una visión integradora del mundo microbiano y sus implicaciones en el ámbito sanitario, biotecnológico y ecológico. Estos conocimientos serán complementados con esta asignatura que consta de dos módulos y donde se introducirá al estudiante, por un lado, en el análisis de los riesgos de origen biológico y los sistemas de control que permiten garantizar una prevención y una protección efectiva de la salud humana y del medio ambiente y, por el otro, en la aplicación y mejora de un sistema de gestión de la calidad basado en un enfoque de gestión por procesos e indicadores. Los principales objetivos del módulo de Bioseguridad son que el estudiante pueda: Identificar los agentes, los factores y los riesgos de origen biológico. Evaluar el riesgo biológico existente en las diferentes situaciones que se puedan presentar. Definir las medidas más adecuadas para evitar o minimizar el riesgo biológico. Entender el concepto de la biocontención y sus limitaciones. Conocer la normativa legal y los estándares internacionales en este ámbito y su correcta aplicación. Los principales objetivos en el módulo de Normativas son que el estudiante: Aprenda a diseñar y elaborar los documentos del sistema de gestión de la Calidad. Adquiera conceptos y terminología básica sobre Calidad: política, gestión, sistemas, control, evaluación, mejora continua, normalización, auditorías, certificación y acreditación. Interprete y conozca las Normativas legales, Normas, Recomendaciones y Organismos reguladores. Entienda conceptos básicos y comparativas entre ISO9001 y otras normativas o modelos: relacionadas 1 Entienda conceptos básicos y comparativas entre ISO9001 y otras normativas o modelos: relacionadas con la acreditación de competencia técnica, el modelo de excelencia europeo o las imprescindibles en ámbitos relacionados con las diferentes salidas profesionales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 128.5 KB

Anglès
7 p, 117.8 KB

Castellà
8 p, 130.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-19, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir