Química de Coordinació i Organometàl·lica [102506]
Yáñez López, Ramón
Pons Picart, Josefina
Real Obradors, Juli
García-Antón Aviñó, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Chemistry of Co-ordination and Organometallics
Título variante: Química de Coordinación y Organometálica
Fecha: 2019-20
Resumen: Química de Coordinació i Organometàl·lica és l'assignatura obligatòria de tercer curs de l'Àrea de coneixement Química Inorgànica i té com a objectiu el proporcionar un coneixement ampli de la Química de Coordinació i dels Compostos Organometàl·lics dels metalls de transició. El seu contingut es fonamenta principalment en l'assignatura Química dels Elements de segon curs, i en aspectes puntuals en les assignatures Espectroscòpia i Estructura i Reactivitat dels Compostos Orgànics. D'altra banda, alguns aspectes de la Química de Coordinació i Organometàl·lica es relacionen amb la Ciència dels Materials de tercer curs. Amb la superació d'aquesta assignatura l'estudiant haurà adquirit bona part de les habilitats bàsiques en Química Inorgànica necessàries per a la seva incorporació el mercat de treball o per a continuar amb la seva formació acadèmica. Les habilitats es completaran després d'haver cursat Ciència dels Materials en el segon semestre de tercer curs. D'una forma unificada l'assignatura proporciona coneixements sobre els compostos de coordinació (compostos químics que són fruit de la interacció entre un centre metàl·lic que actua com a àcid de Lewis, principalment de transició, i lligands que són ions o molècules que tenen entitat pròpia, generalment bases de Lewis. L'assignatura s'estructura en dues parts. En la primera s'estudien les bases de la Química de Coordinació (lligands, enllaç, propietats, espectres electrònics i reaccions més ,importants), i en la segona 1 part l'estudi es centra en els compostosde coordinació de metalls de transició amb lligands que contenen el carboni com a àtom donador (compostos organometàl·lics). L'estudi dels compostos organometàl·lics dels elements de transició s'organitza mitjançant una presentació dels lligands organometàl·lics, de la Regla dels 18 electrons, de l'estudi dels diferents tipus de lligands orgànics (enllaç, estructura i reaccions) i de les aplicacions catalítiques més importants d'aquests compostos. L'assignatura consta de classes de teoria i classes de resolució d'exercicis. Les pràctiques de laboratori sobre Química de Coordinació i Organometàl·lica estan incloses en l'assignatura Laboratori de Síntesi.
Resumen: La Química de Coordinación y Organometálica es la asignatura obligatoria de tercer curso del área de conocimiento Química Inorgánica y tiene como objetivo el proporcionar un conocimiento amplio de la Química de Coordinación y de los Compuestos Organometálicos de los metales de transición. Su contenido se fundamenta principalmente en la asignatura Química de los Elementos de segundo curso, y en aspectos puntuales en las asignaturas Espectroscopia y Estructura y Reactividad de los Compuestos Orgánicos. Por otro lado, algunos aspectos de la Química de Coordinación y Organometálica se relacionan con la Ciencia de los Materiales de tercer curso. Con la superación de esta asignatura el estudiante habrá adquirido buena parte de las habilidades básicas en Química Inorgánica necesarias para su incorporación el mercado de trabajo o para continuar con su formación académica. Las habilidades se completarán después de haber cursado Ciencia de los Materiales en el segundo semestre de tercer curso. De una forma unificada la asignatura proporciona conocimientos sobre los compuestos de coordinación (compuestos químicos que son fruto de la interacción entre un centro metálico que actúa como ácido de Lewis, principalmente de transición, y ligandos que son iones o moléculas que tienen entidad propia, generalmente 1 principalmente de transición, y ligandos que son iones o moléculas que tienen entidad propia, generalmente bases de Lewis. La asignatura se estructura en dos partes. En la primera se estudian las bases de la Química de Coordinación (ligandos, enlace, propiedades, espectros electrónicos y reacciones más ,importantes), y en la segunda parte el estudio se centra en los compostosde coordinación de metales de transición con ligandos que contienen el carbono como átomo donador(compuestos organometàl·lics). El estudio de los compuestos Organometálicos de los elementos de transición se organiza mediante una presentación de los ligandos Organometálicos, de la regla de los 18 electrones, del estudio de los diferentes tipos de ligandos orgánicos (enlace, estructura y reacciones) y de las aplicaciones catalíticas más importantes de estos compuestos. La asignatura consta de clases de teoría y clases de resolución de ejercicios. Las prácticas de laboratorio sobre Química de Coordinación y Organometálica están incluidas en la asignatura Laboratorio de Síntesis.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Química [2502444]
Plan de estudios: Grau en Química [1431]Català
7 p, 113.0 KB

Anglès
7 p, 109.4 KB

Castellà
7 p, 111.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2021-06-12   Favorit i Compartir