Comunicació, Cooperació i Desenvolupament [103126]
Carniel Bugs, Ricardo
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Título variante: Communication, Cooperation and Development
Título variante: Comunicación, Cooperación y Desarrollo
Fecha: 2019-20
Resumen: Objectiu general de l'assignatura: Dotar a l'alumnat de coneixements i eines per a un perfil professional diferenciat i especialitzat, orientat tant a les funcions clàssiques del periodisme com a altres sortides laborals en organitzacions, cooperació internacional, etc. Objectius específics dels i les estudiants: Conèixer què s'entén per desenvolupament humà, canvi social i altres conceptes / perspectives relacionades (Drets Humans, igualtat de gènere, justícia global, etc. ). Conèixer l'agenda de l'ONU sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i identificar els seus principals indicadors. Estudiar les principals estratègies de comunicació per al desenvolupament, comunicació per al canvi social, comunicació participativa, etc. Investigar i analitzar la situació dels drets humans sobre la informació, la comunicació i el ciberespai, així com la relació entre comunicació i cooperació internacional. Aprendre a dissenyar els elements fonamentals d'un projecte de comunicació per al desenvolupament i el canvi social. Comprendre el paper dels professionals de la comunicació i periodisme en aquests àmbits i saber identificar possibles sortides laborals en organitzacions i institucions governamentals i no governamentals.
Resumen: Objetivo general de la asignatura: Dotar al alumnado de conocimientos y herramientas específicas para un perfil profesional diferenciado y especializado, orientado tanto a las funciones clásicas del periodismo como a otras salidas laborales en organizaciones, cooperación internacional, etc. Objetivos específicos de las y los estudiantes: Conocer qué se entiende por desarrollo humano, cambio social y otros conceptos / perspectivas relacionadas (Derechos Humanos, igualdad de género, justicia global, etc. ). Conocer la agenda de la ONU sobre los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) e identificar sus principales indicadores. Estudiar las principales estrategias de comunicación para el desarrollo, comunicación para el cambio social, comunicación participativa, etc. Investigar y analizar la situación de los derechos humanos sobre la información, la comunicación y el ciberespacio, así como la relación entre comunicación y cooperación internacional. Aprender a diseñar los elementos fundamentales de un proyecto de comunicación para el desarrollo y el cambio social. Entender el papel de los profesionales de la comunicación y periodismo en estos ámbitos y saber identificar posibles salidas laborales en organizaciones e instituciones gubernamentales y no gubernamentales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Grau en Periodisme [971]Català
5 p, 109.4 KB

Anglès
5 p, 109.4 KB

Castellà
5 p, 109.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2020-06-27   Favorit i Compartir