Tècniques Observacionals [42866]
Girart Medina, Josep Miquel
Hernanz Carbo, Margarida
Castander Serentill, Francisco Javier
Casas Rodríguez, Ricard
Nofrarias Serra, Miquel
Vilardell, Francesc
Nofrarias Espadamala, Miquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Observational Techniques
Título variante: Técnicas Observacionales
Fecha: 2019-20
Resumen: L'objectiu d'aquest curs és familiaritzar l'estudiant amb les diferents tècniques d'observació que s'utilitzen en l'astronomia. L'estudiant haurà de comprendre els conceptes bàsics, la nomenclatura i els sistemes d'unitats que s'utilitzen habitualment en el treball astronòmic. Les tècniques de detecció i instrumentació es descriuran com a funció de la longitud d'ona, incloent tota la partícula i l'espectre electromagnètic: astronomia de neutrins, ones gravitacionals, alta energia (rajos gamma i raigs X), òptica UV, infraroja pròxima i radioastronomia. Per a tots aquests règims, que utilitzen diferents metodologies, es cobriran tècniques d'anàlisi i reducció de dades. L'objectiu final és que l'estudiant adquireixi coneixements bàsics suficients per poder planificar, executar i analitzar observacions en totes les branques de l'astronomia i així poder realitzar investigacions científiques.
Resumen: El objetivo de este curso es familiarizar al estudiante con las diferentes técnicas de observación que se utilizan en la astronomía. El estudiante deberá comprender los conceptos básicos, la nomenclatura y los sistemas de unidades que se utilizan habitualmente en el trabajo astronómico. Las técnicas de detección e instrumentación se describirán como función de la longitud de onda, incluyendo toda la partícula y del espectro electromagnético: astronomía de neutrinos, ondas gravitacionales, alta energía (rayos gamma y rayos X), óptica UV, infrarroja cercana y radioastronomía. Para todos estos regímenes, que utilizan diferentes metodologías, se cubrirán técnicas de análisis y reducción de datos. El objetivo final es que el estudiante adquiera conocimientos básicos suficientes para poder planificar, ejecutar y analizar observaciones en todas las ramas de la astronomía y así poder realizar investigaciones científicas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Física d'Altes Energies, Astrofísica i Cosmologia / High Energy Physics, [4313861]
Plan de estudios: 1410 [1410]Català
4 p, 101.9 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
4 p, 101.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-09-09, última modificación el 2020-02-06   Favorit i Compartir