Recerques Comparatives [43149]
Grau Rebollo, Jorge
González Echevarría, Aurora
Piella Vila, Anna
Ventura Oller, Montserrat
Molina González, José Luis
Clua i Fainé, Montserrat
Fons, Virgínia
Mateo Dieste, Josep Lluís
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Comparative Research
Títol variant: Investigaciones Comparativas
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul forma part de l'Especialitat E1 ("Investigació etnogràfica i transcultural") i es desenvolupa al llarg de tot el curs. Objectius: Conèixer la dialèctica entre particularisme i comparació que reflecteixi tot el desenvolupament de la història de l'Antropologia. Conèixer els debats teòrics més recents entorn als conceptes de persona, cos i identitat, tant des del punt de vista del grup (identitats col·lectives, ètniques) com de la persona i aplicar-los a estudis etnogràfics específics i a comparacions acotades. Conèixer la crítica a las teories clàssiques del parentiu, així com les alternatives proposades tant particularistes com comparatives. Comprendre com aplicar la investigació etnogràfica en diferents àmbits de recerca. Analitzar críticament i històricament el concepte identitat en relació a la pertinença nacional dins dels estats-nació contemporanis. Familiaritzar-se amb l'àmbit de l'etnografia multisituada en camps transnacional.
Resum: Este módulo forma parte de la Especialidad E1 "Investigación etnogràfica y transcultural" y se desarrolla a lo largo de todo el curso. Objetivos: Conocer la dialéctica entre particularismo y comparación que refleje todo el desarrollo de la historia de la Antropología. Conocer los debates teóricos más recientes en torno a los conceptos de persona, cuerpo e identidad tanto desde el punto de vista del grupo (identidades colectivas, étnicas) como de la persona y aplicarlos a estudios etnográficos específicos y a comparaciones acotadas. Conocer la crítica a las teorías clásicas del parentesco, así como las alternativas propuestas tanto particularistas como comparativas. Entender cómo aplicar la investigación etnográfica en diferentes áreas de investigación. Analizar crítica e históricamente el concepto identidad en relación a la pertenencia nacional dentro de los estados-nación contemporáneos. Familiarizarse con el ámbito de la etnografía multisituada en campos transnacionales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [4313769]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [1175]Català
8 p, 120.3 KB

Anglès
7 p, 118.2 KB

Castellà
8 p, 120.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2022-09-20   Favorit i Compartir