Recerques Comparatives [43149]
Grau Rebollo, Jorge
González Echevarría, Aurora
Piella Vila, Anna Maria
Ventura Oller, Montserrat
Molina González, José Luis
Clua Fainé, Maria Montserrat
Fons Renaudón, Virginia
Mateo Dieste, Josep Lluís
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Comparative Research
Títol variant: Investigaciones Comparativas
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul forma part de l'Especialitat E1 ("Investigació etnogràfica i transcultural") i es desenvolupa al llarg de tot el curs. Objectius: Conèixer la dialèctica entre particularisme i comparació que reflecteixi tot el desenvolupament de la història de l'Antropologia. Conèixer els debats teòrics més recents entorn als conceptes de persona, cos i identitat, tant des del punt de vista del grup (identitats col·lectives, ètniques) com de la persona i aplicar-los a estudis etnogràfics específics i a comparacions acotades. Conèixer la crítica a las teories clàssiques del parentiu, així com les alternatives proposades tant particularistes com comparatives. Comprendre com aplicar la investigació etnogràfica en diferents àmbits de recerca. Analitzar críticament i històricament el concepte identitat en relació a la pertinença nacional dins dels estats-nació contemporanis. Familiaritzar-se amb l'àmbit de l'etnografia multisituada en camps transnacional.
Resum: Este módulo forma parte de la Especialidad E1 "Investigación etnogràfica y transcultural" y se desarrolla a lo largo de todo el curso. Objetivos: Conocer la dialéctica entre particularismo y comparación que refleje todo el desarrollo de la historia de la Antropología. Conocer los debates teóricos más recientes en torno a los conceptos de persona, cuerpo e identidad tanto desde el punto de vista del grupo (identidades colectivas, étnicas) como de la persona y aplicarlos a estudios etnográficos específicos y a comparaciones acotadas. Conocer la crítica a las teorías clásicas del parentesco, así como las alternativas propuestas tanto particularistas como comparativas. Entender cómo aplicar la investigación etnográfica en diferentes áreas de investigación. Analizar crítica e históricamente el concepto identidad en relación a la pertenencia nacional dentro de los estados-nación contemporáneos. Familiarizarse con el ámbito de la etnografía multisituada en campos transnacionales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [4313769]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [1175]Català
8 p, 120.3 KB

Anglès
7 p, 118.2 KB

Castellà
8 p, 120.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2021-06-12   Favorit i Compartir