Interpretació Històrica dels Recursos Culturals [44170]
Abril-Sellarés, María
Antón Pelayo, Javier

Títol variant: Historical Interpretation of Cultural Resources
Títol variant: Interpretación Histórica de los Recursos Culturales
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu d'aquest mòdul és entendre la història com a eix vertebrador pel desenvolupament dels continguts turístics que afecten al patrimoni, tant tangible com intangible, aportant els conceptes i els elements bàsics que permetin construir un discurs turístic fonamentat en dits elements històrics. Per això, aquests continguts es centren en l'adquisició de destreses per a la utilització i comprensió dels testimonis històrics, en diferents suports, el seu tractament i les seves implicacions socials i materials aplicades a les activitats turístiques. Aprendre a aplicar la objectivitat en la història, la interpretació, la singularitat i la intencionalitat dels recursos històrics, així com entendre els instruments que permetin aplicar dits continguts per obtenir una oferta turístico-cultural sòlida i de qualitat. També es tractarà l'anàlisi dels centres museístics i de interpretació històrica, la varietat d'enfocaments existents en quant a la gestió del coneixement, els continguts que implementen, les tipologies dels visitants i l'evolució de dits espais en base a les demandes actuals.
Resum: El objetivo de este módulo es entender la historia como eje vertebrador para el desarrollo de los contenidos turísticos que afectan al patrimonio tanto tangible como intangible, aportando los conceptos y elementos básicos que permitan construir un discurso turístico basado en dichos elementos históricos. Para ello, dichos contenidos se centran en la adquisición de destrezas para el manejo y comprensión de los testimonios históricos, en diferentes soportes, su tratamiento y sus implicaciones sociales y materiales aplicadas a las actividades turísticas. Saber aplicar la objetividad en la historia, la interpretación, la singularidad y la intencionalidad de los recursos históricos, así como entender los instrumentos que permitan aplicar dichos contenidos para obtener una oferta turístico-cultural sólida y de calidad. También se aborda el análisis de los centros museísticos y de interpretación histórica, la variedad de enfoques existentes en cuanto a la gestión del conocimiento, los contenidos que implementan, las tipologías de los visitantes y la evolución de dichos espacios en base a las demandas actuales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Gestió Turística del Patrimoni Cultural [4316837]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
4 p, 102.2 KB

Anglès
4 p, 101.6 KB

Castellà
4 p, 102.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir