Economia de la Integració Europea i Internacional [40889]
Brunet, Ferran
Bacaria i Colom, Jordi 1952-
Nicolini, Rosella
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Economics of European and International Integration
Títol variant: Economía de la Integración Europea e Internacional
Data: 2019-20
Resum: Assolir un coneixement detallat de: - la integració econòmica en l'àmbit europeu i internacional. - les polítiques de la Unió Europea relacionades amb l'economia. - la nova governança econòmica europea. El mòdul s'inicia amb la teoria econòmica de la integració i la teoria de les àrees monetàries òptimes. Segueix un anàlisi de la Unió Econòmica i Monetària Europea, del mercat interior i de la presa de decisions de les institucions europees. 1 En les diferents sessions d'aquest mòdul s'estudien les polítiques de la UE: des de la política de competència fins a la política de comerç exterior, passant per les polítiques internes, la política agrària, la política regional i la política social. Monogràficament es presenten les euro crisi, euroimbalances, iniciatives de la Unió com la de reformes estructurals Europa 2020, el pla Junker d'Inversions Estratègiques, els procediments a propòsit de desequilibris macroeconòmics , el Semestre Europeu, els mecanismes d'estabilitat financera i de rescat, els avenços en sostenibilitat i la competitivitat, els reptes d'Europa en relació a la productivitat, l'ocupació i l'envelliment, així com la cohesió social als Estats Membres de la Unió.
Resum: Obtener un conocimiento detallado de: - la integración económica en el ámbito europeo y internacional. - las políticas de la Unión Europeas relacionadas con la economia. - la nueva gobernanza economica europea. El Módulo se inicia con la teoría económica de la integración y la teoría de las áreas monetarias óptimas. Sigue un análisis de la unión económica y monetaria europea, del mercado interior y de la toma de decisiones en las instituciones europeas. En las 25 sesiones de este Módulo se estudian las políticas de la Unión Europea: desde la política de 1 En las 25 sesiones de este Módulo se estudian las políticas de la Unión Europea: desde la política de competencia hasta la política de comercio exterior pasando por las políticas internas, la política agraria, la política regional y la política social. Monográficamente se presentan la eurocrisis, los euroimbalances, iniciativas de la Unión como la de reformas estructurales Europa 2020, el Plan Juncker de Inversiones Estratégicas, los procedimientos a propósito de los desequilibrios macroeconómicos, el Semestre Europeo, los mecanismos de estabilidad financiera y de rescate, los avances en la sostenibilidad y la competividad, los retos de Europa en relación a la productividad, el empleo y el envejecimiento, así como la cohesión social en los Estados Miembros de la Unión.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Integració Europea [4313791]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Integració Europea [1164]Català
5 p, 102.3 KB

Anglès
5 p, 102.0 KB

Castellà
5 p, 101.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-16, darrera modificació el 2022-07-21   Favorit i Compartir