Ciència de la Informació Geogràfica: Teledetecció i SIG [43380]
Pons, Xavier
Maso, Joan
Ninyerola i Casals, Miquel
Zabala Torres, Alaitz

Títol variant: Science of Geographical Information: Remote Sensing and GIS
Títol variant: Ciencia de la Información Geográfica: Teledetección y SIG
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul té com a objectiu crear un marc introductori, ampli i específic alhora, a la ciència i tecnologia de la informació geogràfica incidint en conceptes clau tant d'aspectes de la cartografia clàssica i el posicionament global, com aspectes relacionats amb la percepció remota i l'ús dels Sistemes d'Informació Geogràfica. Al finalitzar l'assignatura, l'alumne serà capaç de: 1 Al finalitzar l'assignatura, l'alumne serà capaç de: 1. Comprendre les principals funcionalitats de diferents programes utilitzats en SIG i Teledetecció. 2. Usar adequadament diferents formats de dades i metadades. 3. Dominar els conceptes fonamentals de les diverses disciplines relacionades amb la posició i representació d'elements en l'espai, com la fotogrametria, la teledetecció o els sistemes de navegació global per satèl·lit. 4. Representar adequadament una realitat geogràfica en un document cartogràfic digital o analògic. 5. Prendre decisions informades sobre l'ús de la teledetecció en estudis territorials 6. Discriminar entre diferents tipus de plataformes i sensors segons les seves característiques i saber escollir els adequats segons els objectius de l'estudi a realitzar.
Resum: Este módulo tiene como objetivo crear un marco introductorio, amplio y específico al mismo tiempo, a la ciencia y tecnología de la información geográfica incidiendo en conceptos clave tanto de aspectos de la cartografía clásica y el posicionamiento global, como aspectos relacionados con la percepción remota y el uso de los Sistemas de Información Geográfica. 1 Al finalizar la asignatura, el alumno será capaz de: 1. Comprender las principales funcionalidades de diferentes programas utilizados en SIG y Teledetección. 2. Usar adecuadamente diferentes formatos de datos y metadatos. 3. Dominar los conceptos fundamentales de las diversas disciplinas relacionadas con la posición y representación de elementos en el espacio, como la fotogrametría, la teledetección o los sistemas de navegación global por satélite. 4. Representar adecuadamente una realidad geográfica en un documento cartográfico digital o analógico. 5. Tomar decisiones informadas sobre el uso de la teledetección en estudios territoriales 6. Discriminar entre diferentes tipos de plataformas y sensores según sus características y saber escoger los adecuados según los objetivos del estudio a realizar.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica [4314828]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
9 p, 117.2 KB

Anglès
8 p, 115.0 KB

Castellà
8 p, 120.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-11-07, darrera modificació el 2023-06-12   Favorit i Compartir