Tractament de carcasses animals en instal·lacions d'alta biocontenció
Hermosa Garcia, Sara

Data: 2019
Descripció: 36 p.
Resum: A les instal·lacions de bioseguretat de nivell 3 (abreujadament NBS3), o instal·lacions d'alta biocontenció, es treballa principalment amb patògens que afecten greument els animals. No obstant, també es pot treballar amb patògens zoonòtics, és a dir, que poden transmetre's i afectar als éssers humans. És per això que és de vital importància que es duguin a terme mètodes d'eliminació de les carcasses dels animals d'experimentació que siguin eficaços pel que fa a la inactivació dels patògens. Existeixen diversos mètodes clàssics d'eliminació de les carcasses com ara l'enterrament, el rendering i el compostatge. No obstant, els mètodes utilitzats a les instal·lacions d'alta biocontenció, o NBS3, serien altres com la incineració, la hidròlisi alcalina o l'autoclau ja que proporcionen una inactivació adequada i completa dels patògens que es tracten. En la present revisió s'exposen diferents aspectes de cadascun dels mètodes d'inactivació de carcasses com la funcionalitat, aspectes econòmics, ambientals, avantatges, desavantatges, etc. D'aquesta manera es fa una comparació dels mètodes principals veient que tant la hidròlisi alcalina com la incineració són els millors candidats actualment a ser utilitzats en aquestes instal·lacions.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català.
Col·lecció: Facultat de Veterinària: Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial - Zoonosi i Una Sola Salut (ONE HEALTH)
Document: masterThesis
Matèria: Aliments ; Indústria i comerç ; Biotecnologia

adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/365392


Adreça original
36 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2019-11-28, darrera modificació el 2019-12-03   Favorit i Compartir