Puig Castellar de Biosca (La Segarra) : una fortificació de segle II aC a l'interior de Catalunya. (Campanyes 2013-2015).
Pera i Isern, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
Rodrigo Requena, Esther (Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC))
Romaní i Sala, Núria
Padrós i Font, Núria
Guitart i Duran, Josep 1946- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)
de Solà, Gemma
Carreras Monfort, César (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Date: 2018
Abstract: Les darreres campanyes d'excavació han posat al descobert les restes del que havia estat una fortalesa dels primers temps de la conquesta romana a les Terres de Ponent. L'establiment ocupa el cim d'un turó que domina visualment bona part de la vall del riu Llobregós. Els treballs d'excavació han permès documentar un gran edifici en el cim del turó amb diverses dependències que mostren detalls constructius d'un cert luxe, distribuïdes entorn un pati central; pati on s'obre una gran cisterna retallada en el terreny natural. Tot el conjunt es troba delimitat una muralla amb 4 torres documentades fins ara que ressegueix i fortifica el turó on s'ubica el jaciment. En relació a la muralla s'han documentat diverses dependències, habitacions i tallers, encara per excavar. S'ha exhumat una gran quantitat de materials ceràmics, sobretot d'importació, que mostren un horitzó cronològic ben definit entre el 150 i el 100 aC.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Published in: Tribuna d'arqueologia, 2018, p. 31-56, ISSN 1130-7781

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10687/310477


26 p, 38.1 MB

The record appears in these collections:
Articles > Research articles
Articles > Published articles

 Record created 2020-02-11, last modified 2020-10-29   Favorit i Compartir