La infecundidad y fecundidad de las familias desde una perspectiva longitudinal en los países occidentales
Devolder, Daniel
Merino, Marta

Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2004
Descripció: 35 pag.
Resum: En el siguiente artículo se estudia el aumento de la infecundidad en el contexto del descenso histórico de la fecundidad total, en un intento de demostrar que los cambios en el comportamiento reproductivo más reciente (asociados según algunos autores a la llamada Segunda Transición Demográfica) se limitan a la decisión del primer hijo, pero no una vez ya se tiene uno (descendencia final del total de mujeres y de mujeres con al menos un hijo). Utilizando el análisis longitudinal de la fecundidad y los nacimientos de primer rango (básicamente a0), así como de la DF y DF1+), se intenta discernir si se identifican dos periodos diferenciados, asumible a una nueva transición demográfica, o bien existe una única tendencia, agudizada entre las generaciones más jóvenes por un proceso de modernización y secularización más amplios.
Resum: En el text, s'estudia l'augment de la infecunditat en el context del descens històric de la fecunditat total, en un intent de demostrar que els canvis en el comportament reproductiu més recent (associats segons alguns autors a l'anomenada Segona Transició Demogràfica) es limiten a la desició del primer fill, però no una vegada ja s'ha tingut (descendència final del total de dones i de dones amb almenys un fill). Utilitzant l'anàlisi longitudinal de la fecunditat i els naixements de primer rang (basicament a0), així com de la DF i DF1+) s'intenta identificar dos periodes diferenciats, assumibles a una nova transició demogràfica, o bé si existeix una única tendència aguditzada entre les generacions més joves per un procès de modernització i secularització més amplis.
Resum: In the following article the increase of the infertility is studied in the context of the historical decrease of the total fecundity, in an attempt of demonstrating that the changes in the most recent reproductive behavior (according to some authors to the Second Demographic Transition) limit themselves to the decision of the first son, but not once already there is had one (final descent of the whole of womens and of womens with at least a son). Using the longitudinal analysis of the fecundity and the births of the first range (basically a0), as well as of the DF and DF1+), it is tried(meant) There are two differentiated periods are identified, asumible to a new demographic transition, or there exists the only trend sharpened between the most young generations for a wider process of modernization and secularization.
Nota: Aquesta comunicació es va presentar al VI Congreso de la ADEH,Granada 1-3 abril 2004
Nota: Número d'acord de subvenció EC/VS/2003/0339
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 250
Document: workingPaper
Matèria: Infecundidad ; Decendencia final ; Transición demográfica ; Europa ; Infecunditat ; Descendència final ; Transició demogràfica ; Infecundity ; Final descent ; Demographic transition ; Europe35 p, 520.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-18, darrera modificació el 2020-09-23   Favorit i Compartir