Filosofia medieval [100309]
Mensa Valls, Jaume
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Medieval Philosophy
Títol variant: Filosofía medieval
Data: 2020-21
Resum: Filosofia medieval és una assignatura obligatòria del segon curs del grau de filosofia. Els objectius específics d'aquesta assignatura són: a. Aconseguir un bon coneixement dels principals autors, plantejaments i problemes filosòfics i científics de la filosofia medieval. b. Aprofundir en el coneixement dels dos autors més significatius de la filosofia medieval: Agustí d'Hipona i Tomàs d'Aquino. c. Aconseguir un coneixement general dels principals autors catalans medievals. d. Llegir, entendre i interpretar textos importants i representatius dels autors estudiats. e. Reflexionar sobre alguns problemes plantejats per la filosofia en aquesta època, sobre la seva incidència cultural, social i política, i sobre la seva transcendència històrica. f. Desenvolupar la pròpia capacitat crítica i autocrítica, «dialogant» amb els autors estudiats i «repensant» i actualitzant els problemes estudiats. g. Relacionar transversalment els continguts de l'assignatura amb els d'altres assignatures de la titulació i amb altres aspectes culturals de l'Edat mitjana.
Resum: Filosofía medieval es una asignatura obligatoria del segundo curso del grado de filosofía. Los objetivos específicos de esta asignatura son: a. Conseguir un buen conocimiento de los principales autores, planteamientos y problemas filosóficos y científicos de la filosofía medieval. b. Profundizar en el conocimiento de los dos autores más significativos de la filosofía medieval: Agustín de Hipona y Tomás de Aquino. c. Conseguir un conocimiento general de los principales autores catalanes medievales. d. Leer, entender e interpretar textos importantes y representativos de los autores estudiados. e. Reflexionar sobre algunos problemas planteados por la filosofía en esta época, sobre su incidencia cultural, social y política, y sobre su trascendencia histórica. f. Desarrollar la propia capacidad crítica y autocrítica, «dialogando» con los autores estudiados y «repensando» y actualizando los problemas estudiados. g. Relacionar transversalmente los contenidos de la asignatura con los de otras asignaturas de la titulación y con otros aspectos culturales de la Edad media.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Filosofia [2500246]
Pla d'estudis: Grau en Filosofia [802]Català
6 p, 112.8 KB

Anglès
6 p, 111.5 KB

Castellà
6 p, 113.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-06-26, darrera modificació el 2021-06-05   Favorit i Compartir