Altos el foc en conflictes armats durant la pandèmia del coronavirus
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola de Cultura de Pau

Títol variant: Altos el fuego en conflictos armados durante la pandemia del coronavirus
Títol variant: Ceasefires in Armed Conflicts during the Coronavirus Pandemic
Publicació: Escola de Cultura de Pau 2020
Descripció: 5 pag.
Resum: El secretari general de l'ONU, António Guterres, va fer una crida global el 23 de març a totes les parts en conflicte al món a iniciar un alto el foc que permeti fer front a la pandèmia ocasionada pel coronavirus, facilitant així el treball dels actors humanitaris accedint a les poblacions més vulnerables afectades per la violència. L'Escola de Cultura de Pau (ECP) de la UAB se suma a la crida a un alto el foc global. En suport als esforços locals i internacionals de construcció de pau i de resposta a la pandèmia, documenta a continuació alguns dels contextos de conflicte armat o tensió en què actors armats van mostrar la seva adhesió a la proposta del secretari general de l'ONU, es van adoptar altres mesures de creació de confiança entre les parts o es van fer crides rellevants per l'inici de cessaments d'hostilitats.
Resum: El Secretario General de la ONU, António Guterres, hizo un llamamiento global el 23 de marzo a todas las partes en conflicto en el mundo a iniciar un alto el fuego que permita hacer frente a la pandemia ocasionada por el coronavirus, facilitando así el trabajo de los actores humanitarios accediendo a las poblaciones más vulnerables afectadas por la violencia. La Escola de Cultura de Pau (ECP) de la UAB se suma al llamamiento a un alto el fuego global. En apoyo a los esfuerzos locales e internacionales de construcción de paz y de respuesta a la pandemia, documenta a continuación algunos de los contextos de conflicto armado o tensión en los que actores armados mostraron su adhesión a la propuesta del Secretario General de la ONU, se adoptaron otras medidas de creación de confianza entre las partes o se hicieron llamamientos relevantes al inicio de ceses de hostilidades.
Resum: On 23 March, UN Secretary-General António Guterres called on all parties in conflict around the world to observe a ceasefire that will allow us all to face the coronavirus pandemic, thereby facilitating the work of humanitarians accessing the most vulnerable populations affected by violence. The UAB Escola de Cultura de Pau (ECP) joins this call for a global ceasefire. In support of local and international efforts to build peace and respond to the pandemic, it documents below some of the situations of armed conflict or tension in which armed actors have answered the UN Secretary-General's call, adopted other confidence-building measures between the parties or made important appeals at the start of the cessations of hostilities.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català, castellà i anglès
Col·lecció: Apunts ECP de Conflictes i Pau ; 4
Document: Informe
Matèria: Gestió de conflictes ; Negociacions diplomàtiques ; COVID-19

Adreça alternativa: https://escolapau.uab.cat/img/programas/alerta/informes/FI04_Coronavirus_CA.pdf
Adreça alternativa: https://escolapau.uab.cat/img/programas/alerta/informes/FI04_Coronavirus_ES.pdf
Adreça alternativa: https://escolapau.uab.cat/img/programas/alerta/informes/FI04_Coronavirus_IN.pdf


Català
5 p, 147.2 KB

Català
1 p, 7.1 MB

Español
5 p, 147.4 KB

Español
1 p, 6.8 MB

English
5 p, 143.1 KB

English
1 p, 7.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2020-06-29, darrera modificació el 2022-05-31



   Favorit i Compartir