Metabolisme de biomolècules [101915]
Lizcano de Vega, José Miguel
Gil Giró, Carles
Ortiz de Pablo, Jordi
Blanco Vaca, Francisco
Bayascas Ramirez, Jose Ramon
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Metabolism of Biomolecules
Additional title: Metabolismo de biomoléculas
Date: 2020-21
Abstract: En el context de la matèria bàsica Bioquímica, l'assignatura Metabolisme de biomolècules està centrada en el coneixement de les fonts, formes d'emmagatzematge i utilització d'energia i nutrients per les cèl·lules de l'organisme humà. S'estudien les vies catabòliques i anabòliques de carbohidrats, lípids, aminoàcids i nucleòtids, i la seva regulació hormonal. Es fa èmfasi en els mecanismes de regulació metabòlica, diferenciant estats de bona alimentació i de dejú, i es discuteixen alteracions bioquímiques presents en patologies metabòliques comunes. Es pretén que l'alumne assoleixi una comprensió global del metabolisme humà que integri els seus principals mecanismes, funcions i regulació. Aquesta comprensió li haurà de servir de base per poder aprofundir en temes concrets durant la resta dels estudis de grau amb l'ajuda dels llibres de text, en particular en assignatures com Biologia molecular de la cèl·lula, Fisiologia de sistemes, Farmacologia, Bioquímica clínica i Bases biològiques de la patologia. La lectura crítica de la bibliografia i les discussions tutoritzades han de servir per descriure processos moleculars causants de patologies emprant una terminologia bioquímica 1 servir per descriure processos moleculars causants de patologies emprant una terminologia bioquímica correcte.
Abstract: En el contexto de la materia básica Bioquímica, la asignatura Metabolismo de biomoléculas está centrada en el conocimiento de las fuentes, formas de almacenamiento y utilización de energía y nutrientes por las células del organismo humano. Se estudian las vías catabólicas y anabólicas de carbohidratos, lípidos, aminoácidos y nucleótidos, y su regulación hormonal. Se hace énfasis en los mecanismos de regulación metabólica, diferenciando estados de buena alimentación y de ayuno, y se discuten alteraciones bioquímicas presentes en patologías metabólicas comunes. Se pretende que el alumno alcance una comprensión global del metabolismo humano que integre sus principales mecanismos, funciones y regulación. Esta comprensión le deberá servir de base para poder profundizar en temas concretos durante el resto de los estudios de grado con la ayuda de los libros de texto, en particular en asignaturas como Biología molecular de la célula, Fisiología de sistemas, Farmacología, Bioquímica clínica y Bases biológicas de la patología. La lectura crítica de la bibliografía y las discusiones tutorizadas deben servir para describir procesos moleculares causantes de patologías utilizando una 1 tutorizadas deben servir para describir procesos moleculares causantes de patologías utilizando una terminología bioquímica correcta.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciències Biomèdiques [2501230]
Study plan: Grau en Ciències Biomèdiques [832]Català
6 p, 110.4 KB

Anglès
5 p, 108.3 KB

Castellà
6 p, 110.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-10, last modified 2020-08-01   Favorit i Compartir