La cuestión de seguridad en Costa de Marfil (2011-2017)
Duro Linares, Iker
Grasa, Rafael, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: La qüestió de seguretat a Costa d'Ivori (2011-2017)
Título variante: The security issue in Ivory Coast (2011-2017)
Fecha: 2020
Resumen: El següent estudi té com a objectiu analitzar la qüestió de seguretat a Costa d'Ivori durant el període 2011-2017 i la seva evolució després de la decisió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides d'autoritzar la intervenció, a l'empara de la Responsabilitat de Protegir (R2P, Resposability to Protect), per a solucionar el contenciós derivat de la no acceptació dels resultats de les eleccions presidencials de l'any 2010 per part de Laurent Kudu Gbagbo. Per tal d'assolir aquest propòsit, s'analitza breument el context polític anterior a les eleccions, la crisi postelectoral (incloent-hi la intervenció de la United Nations Operation in Côte d'Ivoire, UNOCI) i les posteriors reformes en matèria de seguretat, el procés de Desarmament, Desmobilització i Reintegració (DDR) i la Security Sector Reform (SSR) així com els principals actors implicats. Finalment s'exposen els principals resultats d'ambdós processos.
Resumen: Este estudio tiene como objetivo analizar la cuestión de seguridad en Costa de Marfil durante el pe¬ríodo 2011-2017 y su evolución tras la decisión del Consejo de Seguridad de las Naciones Unidas de autorizar la intervención, al amparo de la Responsabilidad de Proteger (R2P, Responsibility to Pro¬tect), para solucionar el contencioso derivado de la no aceptación de los resultados de las elecciones presidenciales del año 2010 por parte de Laurent Kudu Gbagbo. Para ello, se analiza brevemente el contexto político anterior a las elecciones, la crisis post-electoral (incluyendo la intervención de la United Nations Operation in Côte d'Ivoire, UNOCI) y las posteriores reformas en materia de segu¬ridad, tanto el proceso de Desarme, Desmovilización y Reintegración (DDR) como el proceso de la Security Sector Reform (SSR) así como los principales actores implicados. Finalmente se exponen los principales resultados de ambos procesos.
Resumen: This study aims to analyse the security issue in Côte d'Ivoire during the period 2011-2017 and its evolution following the decision of the United Nations Security Council to authorise the intervention, under the Responsibility to Protect (R2P), to resolve the dispute arising from the non-acceptance of the results of the 2010 presidential election by Laurent Kud Gbagbo. To this end, a brief analysis is made of the political context prior to the elections, the post-electoral crisis (including intervention of the United Nations Operation in Côte d'Ivoire, UNOCI) and the subsequent security reforms, both the Disarmament, Demobilization and Reintegration (DDR) process and the Security Sector Reform (SSR) process as well as the main actors involved. Finally, the main results of both processes are presented.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Ciència política i gestió pública [2500259]
Plan de estudios: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Documento: bachelorThesis ; Text
Materia: Seguretat ; UNOCI ; DDR ; SSR ; Seguridad ; SecurityTFG
27 p, 2.9 MB

Pòster
1 p, 699.6 KB

Resum executiu
3 p, 2.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias Políticas y Sociología. TFG

 Registro creado el 2020-07-10, última modificación el 2020-11-18   Favorit i Compartir