Laboratori I [101907]
Gil Giró, Carles
Julián Gómez, Esther
Anton Martorell, Ester
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Laboratory I
Additional title: Laboratorio I
Date: 2020-21
Abstract: L'assignatura "Laboratori I" en el 1r curs del Grau desenvolupa els fonaments de les tècniques bàsiques més simples en experimentació biomèdica. Es una assignatura formada per vuit àrees o mòduls independents, cadascun amb el nombre d'ECTS que es detalla a continuació: 1. - Bioquímica I (1 ECTS). 2. - Bioquímica II (1 ECTS) 3. - Genètica (1 ECTS). 4. - Biologia cel·lular (1 ECTS). 5. - Histologia (0. 5 ECTS). 6. - Fisiologia (0. 5 ECTS). 7. - Microbiologia i virologia (0. 5 ECTS). 1 8. - Bibliografia biomèdica (0. 5 ECTS). Aquesta assignatura té la seva continuació natural en segon curs en l'assignatura de "Laboratori II", alhora que permet la millor comprensió d'altres assignatures amb un fort contingut experimental, com Farmacologia o Biologia Molecular de la Cèl·lula. Objectius de l'assignatura: 1) Identificar les principals tècniques bàsiques experimentals emprades en cadascun dels mòduls que formen l'assignatura, anteriorment esmentats. 2) Aplicar els coneixements adquirits en la planificació i implementació de projectes d'investigació, desenvolupament i innovació en un laboratori d'investigació biomèdica, un laboratori d'un departament clínic i en la indústria biomèdica. Identificar i aplicar metodologies d'estudi adequades per al desenvolupament de projectes d'investigació. Planificar i implementar pràcticament experiments i procediments d'anàlisis de laboratori en el camp de les ciències biomèdiques. 3) Demostrar que comprèn les bases i els elements aplicables al desenvolupament i validació de tècniques diagnòstiques i terapèutiques. Identificar i valorar de forma crítica metodologies per a l'estudi experimental de malalties. 4) Utilitzar correctament els protocols de seguretat en el laboratori i gestió de residus. 5) Ser competent en les habilitats informacionals considerades bàsiques en l'àmbit científic: treure profit de fonts d'informació acreditades, aprendre a citar correctament i valorar l'impacte de les publicacions.
Abstract: La asignatura "Laboratorio I" en el 1º curso del Grado desarrolla los fundamentos de las técnicas básicas más simples en experimentación biomédica. Es una asignatura formada por ocho areas o módulos independientes, cada una con el número de ECTS que se detalla a continuación: 1. - Bioquímica I (1 ECTS). 2. - Bioquímica II (1 ECTS) 3. - Genética (1 ECTS). 4. - Biología celular (1 ECTS). 5. - Histología (0. 5 ECTS). 6. - Fisiología (0. 5 ECTS). 7. - Microbiología y virología (0. 5 ECTS). 1 8. - Bibliografía biomédica (0. 5 ECTS). Esta asignatura tiene su continuación natural en segundo curso en la asignatura de "Laboratorio II", a la vez que permite una comprensión mejor de otras asignaturas con un fuerte contenido experimental, como Farmacología o Biología Molecular de la Célula. Objectivos de la asignatura: 1) Identificar las principales técnicas básicas experimentales empleadas en cada uno de los módulos que forman la asignatura, anteriormente detalladas. 2) Aplicar los conocimientos adquiridos en la planificación y implementación de proyectos de investigación, desarrollo y inovación en un laboratorio de investigación biomédica, un laboratorio de un departamento clínico y en la indústria biomédica. Identificar y aplicar metodologías de estudio adecuadas para el desarrollo de proyectos de investigación. Planificar y implementar prácticamente experimentos y procedimientos de análisis de laboratorio en el campo de las ciencias biomédicas. 3) Demostrar que comprende las bases y los elementos aplicables al desarrollo y validación de técnicas diagnósticas y terapeuticas. Identificar y valorar de forma crítica metodologías para el estudio experimental de enfermedades. 4) Utilizar correctamente los protocolos de seguridad en el laboratorio y gestión de residuos. 5) Ser competente en las habilidades informacionales consideradas básicas en el ámbito científico: sacar provecho de fuentes de información acreditadas, aprender a citar correctamente y valorar el impacto de las publicaciones.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciències Biomèdiques [2501230]
Study plan: Grau en Ciències Biomèdiques [832]Català
7 p, 110.2 KB

Anglès
7 p, 109.7 KB

Castellà
7 p, 109.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-17, last modified 2020-08-01   Favorit i Compartir