Control de l'expressió gènica en eucariotes [101978]
Ponte Marull, Inmaculada
Plana Coll, Maria
Roque Cordova, Alicia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Control of Gene Expression in Eukaryotes
Títol variant: Control de la expresión génica en eucariotas
Data: 2020-21
Resum: Els objectius formatius són que l'estudiant, en finalitzar l'assignatura, sigui capaç de: - Descriure els aspectes estructurals de la cromatina, els factors que la regulen i el seu paper en la regulació de l'expressió gènica. - Conèixer les estratègies utilitzades en la identificació dels mecanismes de control de l'expressió gènica en eucariotes. - Descriure els tipus de factors de transcripció més significatius en el control de la expressió gènica i els mecanismes que els regulen en resposta a factors intracel·lulars i senyals extracel·lulars. - Conèixer els mecanismes de control de la traducció i de la estabilitat i activació dels mRNA en resposta a les demandes cel·lulars, en el desenvolupament embrionari i les seves alteracions en diverses patologies. - Explicar les interrelacions funcionals en els diversos mecanismes de control de l'expressió gènica a la proliferació, la diferenciació cel·lular i el desenvolupament embrionari així com per satisfer les demandes energètiques en diverses situacions fisiopatològiques. 1 - Saber com aplicar els coneixements estudiats i la informació de les bases de dades per a resoldre problemes qualitatius i quantitatius relacionats amb les seves alteracions en situacions patològiques, en especial a les malalties genètiques de major prevalença a la nostra població. - Saber dissenyar experiments, comprenent les limitacions de l'aproximació experimental, interpretar elsresultats experimentals, aplicar els recursos informàtics per a la recerca d'informació especialitzada, el tractament de les dades i la comunicació dels resultats a la comunitat científica.
Resum: Los objetivos formativos son que el estudiante, al finalizar la asignatura, sea capaz de: Describir los aspectos estructurales de la cromatina, los factores que la regulan y su papel en la regulacióde la expresión génica. Conocer las estrategias utilizadas en la identificación de los mecanismos de control de la expresión génica en eucariotes. Describir los tipos de factores de transcripción más significativos en el control de la expresión génica y los mecanismos que los regulan en respuesta a factores intracelulares y señales extracelulares. Conocer los mecanismos de control de la traducción y de la estabilidad y activación de los mRNA en respuesta a las demandas celulares, en el desarrollo embrionario y sus alteraciones en diversas patologías. Explicar las interrelaciones funcionales entre los diversos mecanismos de control de la expresión génica en la proliferación, la diferenciación celular y el desarrollo embrionario así como para satisfacer las demandas energéticas en diversas situaciones fisiopatológicas. Saber cómo aplicar los conocimientos estudiados y la información delas bases de datos para resolver problemas cualitativos y cuantitativos relacionados con sus alteraciones en situaciones patológicas, en especial en las enfermedades genéticas de mayor prevalencia en nuestra población. Saber diseñar experimentos, comprendiendo las limitaciones de la aproximación experimental, 1 Saber diseñar experimentos, comprendiendo las limitaciones de la aproximación experimental, interpretar los resultadoss experimentales, aplicar los recursos informáticos para la búsqueda de información especializada, el tratamiento de los datos y la comunicación de los resultados a la comunidad científica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
6 p, 108.7 KB

Anglès
4 p, 101.8 KB

Castellà
6 p, 108.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-17, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir