Biotecnologia Alimentària [100968]
Ferrer, Pau
Vigues Frantzen, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Food Biotechnology
Additional title: Biotecnología alimentaria
Date: 2020-21
Abstract: Proporcionar a l'alumne/a el coneixement dels processos de producció d'aliments i les metodologies associades al control de la seva qualitat. Aquest objectiu s'ha d'assolir a partir de l'estudi dels productes i catalitzadors biològics (microorganismes o enzims), i els processos on aquests intervenen. Adquirir comprensió i pràctica en els processos biotecnològics alimentaris en termes microbiològics, enginyerils, econòmics, compliment de regulacions, qualitat, etc. Introduir a l'estudiant les eines més importants utilitzades en la manufactura d'aliments i el seu control de qualitat i ser capaços d'utilitzar aquestes eines en el disseny d'un procés determinat. L'execució d'una part pràctica al laboratori amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement dels mecanismes biològics de la producció d'un aliment, en concret de iogurt. Per tal de estudiar aquests mecanismes s'utilitzaran mètodes analítics fisicoquímics i biològics per a determinar la concentració dels principals productes de la fermentació y les característiques reològiques de l'aliment.
Abstract: Proporcionar al alumno / a el conocimiento de los procesos de producción de alimentos y las metodologías asociadas al control de su calidad. Este objetivo debe alcanzarse a partir del estudio de los productos y catalizadores biológicos (microorganismos o enzimas), y los procesos donde estos intervienen. Adquirir comprensión y práctica en los procesos biotecnológicos alimentarios en términos microbiológicos, ingenieriles, económicos, cumplimiento de regulaciones, calidad, etc. Introducir al estudiante las herramientas más importantes utilizadas en la manufactura de alimentos y su control de calidad y ser capaces de utilizar estas herramientas en el diseño de un proceso determinado. La ejecución de una parte práctica en el laboratorio con el objetivo de profundizar en el conocimiento de los mecanismos biológicos de la producción de un alimento, en concreto de yogur. Con el fin de estudiar estos mecanismos se utilizarán métodos analíticos fisicoquímicos y biológicos para determinar la concentración de los principales productos de la fermentación y las características reológicas del alimento.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Biotecnologia [2500253]
Study plan: Grau en Biotecnologia [815]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 114.1 KB

Anglès
7 p, 111.7 KB

Castellà
7 p, 112.9 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2020-07-24, last modified 2024-07-13



   Favorit i Compartir