Laboratori integrat V [100976]
Julián Gómez, Esther
Cortés Garmendia, M. Pilar
Herrero Abadía, Paula
Guàrdia Valle, Laia
Aranda Rodríguez, Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Laboratory V
Additional title: Laboratorio integrado V
Date: 2020-21
Abstract: Es tracta d'una assignatura obligatòria del Grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants tant en l'ús d'un conjunt de tècniques analítiques en el camp sanitari i d'aliments com en la manipulació genètica de microorganismes i en l'aplicació d'altres tècniques moleculars associades a la matèria de Microbiologia Molecular. Els objectius formatius concrets a assolir d'aquesta assignatura són els següents: Aplicació de diferents tècniques per l'aïllament i/o identificació de microorganismes indicadors i 1 Aplicació de diferents tècniques per l'aïllament i/o identificació de microorganismes indicadors i patògens en l'àmbit clínic, alimentari i fitosanitari. Saber aplicar metodologies per a la incorporació de DNA exogen en bacteris. Entendre l'ús de diferents vectors microbians i la seva aplicació en la manipulació genètica i l'estudi, a nivell molecular, dels microorganismes. Conèixer processos de mutagènesi i recombinació per a l'obtenció de noves soques bacterianes. Utilitzar eines basades en les fusions gèniques per a la quantificació de l'expressió de gens bacterians o per a la determinació de la interacció entre dues proteïnes. Incrementar l'autonomia de l'estudiant dins d'un laboratori de Microbiologia i la seva capacitat per al disseny experimental de processos encaminats a resoldre un problema plantejat integrant així tots els coneixements tant teòrics com pràctics adquirits.
Abstract: Se trata de una asignatura obligatoria del Grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes tanto en el uso de un conjunto de técnicas analíticas en el campo sanitario y de los alimentos como en la manipulación genética de microorganismos y en la aplicación de otras técnicas moleculares asociadas a la Microbiología Molecular. Los objetivos formativos concretos a alcanzar de esta asignatura son los siguientes: 1 • Aplicación de diferentes técnicas para el aislamiento y / o identificación de microorganismos indicadores y patógenos en el ámbito clínico, alimentario y fitosanitario. • Saber aplicar metodologías para la incorporación de ADN exógeno en bacterias. • Entender el uso de diferentes vectores microbianos y su aplicación en la manipulación genética y el estudio, a nivel molecular, de los microorganismos. • Conocer procesos de mutagénesis y recombinación para la obtención de nuevas cepas bacterianas. • Utilizar herramientas basadas en las fusiones génicas para la cuantificación de la expresión de genes bacterianos o para la determinación de la interacción entre dos proteínas. • Incrementar la autonomía del estudiante dentro de un laboratorio de Microbiología y su capacidad para el diseño experimental de procesos encaminados a resolver un problema planteado, integrando así todos los conocimientos tanto teóricos como prácticos adquiridos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 108.3 KB

Anglès
6 p, 107.8 KB

Castellà
6 p, 107.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2020-07-24, last modified 2023-02-24



   Favorit i Compartir