Laboratori integrat I [100980]
Martínez Alonso, Maria Ramos
Martí Sistac, Octavi
Tusell Padrós, Laura
Maldonado Linares, Andros
Canal Capdevila, Carla
Muñoz Muñoz, Francesc
Sánchez de Groot, Natalia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Laboratory I
Additional title: Laboratorio integrado I
Date: 2020-21
Abstract: Es tracta d'una assignatura obligatòria, nuclear del grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants, conjuntament amb l'assignatura Laboratori Integrat II, en l'experimentació en un laboratori de Biologia. És per tant, una assignatura de pràctiques en la que es relaciona contínuament els conceptes científico-tècnics amb 1 tant, una assignatura de pràctiques en la que es relaciona contínuament els conceptes científico-tècnics amb els pràctics. La destresa i els coneixements adquirits capacita a l'estudiant per cursar la resta d'assignatures pràctiques que conformen el grau de Microbiologia. Objectius de l'assignatura: Aplicar l'espectrofometria com a mètode de quantificació de biomolècules. Separar i analitzar polipèptids mitjançant electroforesi desnaturalitzant en gel de poliacrilamida (PAGE-SDS). Realitzar algunes de les cromatografies més habituals en l'anàlisi i separació de biomolècules. Realitzar assajos enzimàtics senzills que permetin analitzar la capacitat catalítica de enzims. Familiaritzar l'alumne en la utilització del microscopi òptic convencional mitjançant l'observació de diferents estructures cel·lulars així com visualitzant diferents processos biològics. Introduir algunes de les tècniques emprades en microscòpia electrònica per poder identificar diferents estructures i orgànuls cel·lulars en microfotografies Saber aplicar tècniques bàsiques histològiques per a la diagnosi microscòpica. Identificar al microscopi diversos teixits animals i els seus components cel·lulars i extracel·lulars. Utilització correcta del material òptic per a l'observació de fauna (lupa binocular, microscopi) Saber utilitzar algunes tècniques bàsiques i d'electrofisiologia per a d'adquisició de variables fisiològiques en humans. Estudiar l'adaptació cardiovascular a l'exercici físic en individus sans, i realitzar un experiment en aquest sentit, tot seguint els principis del mètode científic. Saber analitzar estadísticament les dades fisiològiques obtingudes i redactar un informe. Conèixer la utilització de claus dicotòmiques per a la determinació d'animals. Reconèixer les característiques anatòmiques i morfològiques dels diferents grups animals Identificar i situar taxonòmicament les espècies d'animals observades. Integrar les dades experimentals amb la informació teòrica dels processos analitzats.
Abstract: Se trata de una asignatura obligatoria, nuclear del grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes, conjuntamente con la asignatura Laboratorio Integrado II, en la experimentación en un laboratorio de Biología. Es por tanto, una asignatura de prácticas en la que se relaciona continuamente los conceptos científico-técnicos con los prácticos. La destreza y los conocimientos adquiridos capacita al estudiante para cursar el resto de asignaturas prácticas que conforman el grado de Microbiología. 1 cursar el resto de asignaturas prácticas que conforman el grado de Microbiología. Objetivos de la asignatura: Aplicar el espectrofometria como método de cuantificación de biomoléculas. Separar y analizar polipéptidos mediante electroforesis desnaturalizante en gel de poliacrilamida (PAGE-SDS). Realizar algunas de las cromatografías más habituales en el análisis y separación de biomoléculas. Realizar ensayos enzimáticos sencillos que permitan analizar la capacidad catalítica de enzimas. Familiarizar al alumno en la utilización del microscopio óptico convencional mediante la observación de diferentes estructuras celulares así como visualizandodiferentesprocesos biológicos. Introducir algunas de las técnicas empleadas en microscopía electrónica para poder identificar diferentes estructuras y orgánulos celulares en microfotografías Saber aplicar técnicas básicas histológicas para la diagnosis microscópica. Identificar al microscopio diversos tejidos animales y sus componentes celulares y extracelulares. Utilización correcta del material óptico para la observación de fauna (lupa binocular, microscopio) Saber utilizar algunas técnicas básicas y de electrofisiología para de adquisición de variables fisiológicas en humanos. Estudiar la adaptación cardiovascular al ejercicio físico en individuos sanos, y realizar un experimento en este sentido, siguiendo los principios del método científico. <spantitle="Saber analitzar estadísticament les dades fisiològiques obtingudes i redactar un informe. ">Saber analizar estadísticamente los datos fisiológicas obtenidas y redactar un informe. Conocer la utilización de claves dicotómicas para la determinación de animales. Reconocer las características anatómicas y morfológicas de los diferentes grupos animales Identificar y situar taxonómicamente las especies de animales observadas. Integrar losdatosexperimentales con la información teórica de los procesos analizados.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Microbiologia [2500502]
Study plan: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 115.2 KB

Anglès
7 p, 113.8 KB

Castellà
7 p, 115.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2020-07-24, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir