Fonaments de Química [102447]
Gelabert Peiri, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Chemistry Fundamentals
Título variante: Fundamentos de Química
Fecha: 2020-21
Resumen: L'assignatura està dividida en tres parts diferenciades. En la primera es repassen conceptes que haurien d'haver-se adquirit a batxillerat, tals com formulació i nomenclatura química, igualació de reaccions químiques i realització de càlculs estequiomètrics. La segona part estudia l'estructura electrònica i permet sentar les bases per estudiar l'enllaç químic en molècules i l'estructura dels sòlids (tercera part). Així doncs, l'assignatura té quatre objectius bàsics: 1. Realitzar càlculs estequiomètrics associats a reaccions i processos relativament complexos. 2. Discutir les propietats periòdiques dels elements químics, i relacionar-les amb la seva estructura electrònica. 3. Distingir els diferents tipus d'enllaç i ser capaços de descriure'ls mitjançant les diferents teories disponibles. 4. Conèixer les estructures cristal·lines més usuals i analitzar-ne diferents propietats, com ara el nombre de coordinació dels diferents àtoms constituents, la seva densitat o l'energia reticular.
Resumen: La asignatura está dividida en cuatro partes diferenciadas. En la primera se repasan conceptos que deberían haberse adquirido en el bachillerato, tales como la formulación y la nomenclatura química, la igualación de reaccioens químicas y la realiación de cálculos estequiométricos. La segunda parte estudia la estructura electrónica y permite sentar las bases para estudiar el enlace químico en moléculas y la estructura de los sólidos (tercera parte). Así pues la asignatura tiene cuatro objetivos básicos: 1. Realizar cálculos estequioḿétricos asociados a reacciones y procesos relativamente complejos. 2. Discutir las propiedades periódicas de los elementos químicos y relacionarlas con su estructura electrónica 3. Distinguir los diferentes tipos de enlace y ser capaces de describirlos utilizando las diferentes teorías disponibles 4. Conocer las estructuras cristalinas más usuales y analizar sus propiedades, como por ejemplo el número de coordinación de los átomos integrantes, su densidad o la energía reticular.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Enginyeria Química [2500897]
Plan de estudios: Grau en Enginyeria Química [951]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 104.8 KB

Anglès
4 p, 103.0 KB

Castellà
5 p, 105.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2023-01-23



   Favorit i Compartir