Farmacologia Clínica i Terapèutica [102664]
Alberola, Jordi (Alberola i Domingo)
Arboix Arzo, Margarita
Cristòfol i Adell, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Clinical and Therapeutic Pharmacology
Títol variant: Farmacología Clínica y Terapéutica
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura es programa al segon semestre del quart curs del Grau de Veterinària, quan ja s'han assolit coneixements de patologia general i de l'etiologia, la clínica i el diagnòstic de les principals malalties i síndromes. L'alumne ja té un coneixement dels principis de farmacologia general i coneix els grans grups de medicaments, el seu mecanisme d'acció i els principals efectes desitjats i indesitjats. Els objectius formatius de l'assignatura consisteixen en proporcionar els elements per aprendre a seleccionar el tractament més adequat mitjançant un procés raonat que suposa valorar l'eficàcia, la toxicitat, la conveniència i el cost de cada opció disponible. Addicionalment, es pretén donar a conèixer la dinàmica dels medicaments a la societat, des de la recerca de noves molècules fins a l'aprovació per part de les autoritats sanitàries i la farmacovigilància després de la comercialització, així com proporcionar els elements necessaris per poder valorar críticament la informació sobre els nous medicaments que es van comercialitzant. Els continguts de l'assignatura es complementen amb l'ECTS sobre Terapèutica Sistemàtica que aquest mateix Departament imparteix a l'assignatura "Medicina i cirurgia d'animals de companyia II".
Resum: La asignatura se programa el segundo semestre del cuarto curso del Grado de Veterinaria, cuando ya se han alcanzado conocimientos de patología general y de la etiología, la clínica y el diagnóstico de las principales enfermedades y síndromes. El alumno ya tiene un conocimiento de los principios de farmacología general y conoce los grandes grupos de medicamentos, su mecanismo de acción y los principales efectos deseados e indeseados. Los objetivos formativos de la asignatura consisten en proporcionar los elementos para aprender a seleccionar el tratamiento más adecuado mediante un proceso razonado que supone valorar la eficacia, la toxicidad, la conveniencia y el coste de cada opción disponible. Adicionalmente, se pretende dar a conocer la dinámica de los medicamentos a la sociedad, desde la búsqueda de nuevas moléculas hasta la aprobación por parte de las autoridades sanitarias y la farmacovigilancia después de la comercialización, así como proporcionar los elementos necesarios para poder valorar críticamente la información sobre los nuevos medicamentos que se comercializan. Los contenidos de la asignatura se complementan con el ECTS sobre Terapéutica Sistemática que este mismo Departamento imparte en la asignatura "Medicina y cirugía de animales de compañía II".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 106.0 KB

Anglès
4 p, 103.3 KB

Castellà
5 p, 105.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2024-03-01



   Favorit i Compartir