El FORAT : Creació d'un restaurant cooperatiu amb inserció sociolaboral de persones migrades en situació irregular
Hita Bombí, Hector
Estapé-Dubreuil, Glòria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Empresa)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Título variante: El FORAT : Creación de un restaurante cooperativo con inserción sociolaboral de persones migrades en situación irregular
Título variante: EL FORAT : Setting up of a cooperative restaurant with social and labour insertion of irregular migrants
Fecha: 2020
Resumen: El document presenta la creació de El Forat, un espai de restauració per donar resposta al problema en el qual es troben milers de persones al nostre territori. El problema de les persones migrades en situació irregular administrativa que minva, de drets i llibertats fonamentals, obligats a abandonar el seu país d'origen a la recerca de noves i millors oportunitats per al seu desenvolupament social i personal. El treball està dividit en dues parts, centrat en el Berguedà, comarca de la Catalunya Central: La primera part del treball està centrada en l'estudi de la situació de les persones migrades i els moviments migratoris al nostre territori, i en la capacitat de l'Economia Social i Solidària per a donar una resposta eficient, justa i sostenible. La segona part estudia la creació del Pla d'Empresa de la cooperativa, per tal de convertir el restaurant en un projecte viable i sostenible per a poder exercir el nostre objectiu social, cap persona sense drets.
Resumen: El documento presenta la creación de El Forat, un espacio de restauración para dar respuesta al problema en el que se encuentran miles de personas en nuestro territorio. El problema de las personas migradas en situación irregular administrativa menguante, de derechos y libertades fundamentales, obligados a abandonar su país de origen en busca de nuevas y mejores oportunidades para su desarrollo social y personal. El trabajo está dividido en dos partes, centrado en el Berguedà, comarca de la Catalunya Central: La primera parte del trabajo está centrada en el estudio de la situación de las personas migradas y los movimientos migratorios en nuestro territorio, y en la capacidad de la Economía Social y Solidaria para dar una respuesta eficiente, justa y sostenible. La segunda parte estudia la creación del Plan de Empresa de la cooperativa, con el fin de convertir el restaurante en un proyecto viable y sostenible para poder ejercer nuestro objetivo social, ninguna persona sin derechos.
Resumen: This document presents the creation of El Forat, a place of restoration to provide a response to the problem in which thousands of people are living in our territory. The problem of migrants in an irregular administrative situation is decreasing, of fundamental rights and freedoms, forced to leave their country of origin in search of new and better opportunities for their social and personal development. The work is divided into two parts, centred on the Berguedà, a region of Central Catalonia: The first part of the work focuses on the study of the situation of migrants and migratory movements in our territory, and on the capacity of the Social and Solidarity Economy to provide an efficient, fair and sustainable response. The second part studies the creation of the cooperative's Business Plan, with the aim of turning the restaurant into a viable and sustainable project in order to be able to exercise our social objective, no person without rights.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Diploma d'Especialització (Postgrau) en Economia Social i Solidària : Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social [3780]
Plan de estudios: Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social [3780]
Documento: Treball de fi de postgrau ; Text
Materia: Restaurant ; Inserció ; Persones migrades ; Migració irregular ; Regularització ; Berguedà ; Cooperativa ; Economia social i solidària ; Drets humans ; Restaurante ; Inserción sociolaboral ; Personas migradas ; Migración irregular ; Regularización ; Economía social y solidaria ; Derechos humanos ; Social and labour insertion ; Migrants ; Irregular migration ; Normalization ; Cooperative ; Social and solidarity economy ; Human rights



46 p, 1.4 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2020-09-02, última modificación el 2024-02-03



   Favorit i Compartir