Estructura i Funció de Proteïnes i Disseny de Fàrmacs [42398]
Masgrau Fontanet, Laura
Boix Borrás, Ester
Pardo Carrasco, Leonardo
Vendrell Roca, Josep
Marechal, Jean-Didier Pierre
Cordomi Montoya, Arnau
González Wong, Angel
Peralvarez Marin, Alex
Conchillo-Solé, Oscar
Daura i Ribera, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Structure and Function of Proteins and Drug Design
Títol variant: Estructura y Función de Proteínas y Diseño de Fármacos
Data: 2020-21
Resum: Les proteïnes representen un camp molt ampli d'investigació, des del seu estudi com a dianes terapèutiques en el disseny de fàrmacs i altres teràpies, fins al disseny de nous enzims com a biocatalitzadors més eficients per a ser utilitzats en nous processos industrials d'interès i/o en processos més respectuosos amb el medi ambient. La modelització molecular és una eina molt útil en tots aquests camps i ha esdevingut una part essencial de la recerca que s'hi fa, tant en el món acadèmic com a les empreses. 1 En aquest mòdul, es proporcionaran els coneixements fonamentals i pràctics per tal que els/les estudiants es puguin desenvolupar com a científics en aquestes àrees. L'objectiu d'aquest mòdul és doncs, proporcionar-los coneixements tòrics i pràctics sobre: - els fonaments físics i els conceptes que sostenen les diferents tècniques de modelització molecular - els mètodes, tant bàsics com els més punters, utilitzats en el camp - visió dels seus principals camps d'aplicació, amb especial èmfasis en el disseny de fàrmacs.
Resum: Las proteínas representan un campo muy amplio de investigación, desde su estudio como dianas terapéuticas en el diseño de fármacos y otras terapias, al diseño de nuevos enzimas como biocatalizadores más eficientes para ser utilizados en nuevos procesos industriales de interés y / o en procesos más respetuosos con el medio ambiente. La modelización molecular es una herramienta muy útil en todos estos campos y que se ha convertido en una parte esencial de la investigación llevada a cabo, tanto en el mundo académico como en las empresas. En este módulo, se proporcionarán los conocimientos fundamentales y prácticos para que los / las estudiantes 1 En este módulo, se proporcionarán los conocimientos fundamentales y prácticos para que los / las estudiantes se puedan desarrollar como científicos en estas áreas. El objetivo de este módulo es pues, proporcionarles conocimientos tóricos y prácticos sobre: - los fundamentos físicos y los conceptos que sostienen las diferentes técnicas de modelización molecular - los métodos, tanto básicos como los más punteros, utilizados en el campo - visión de sus principales campos de aplicación, con especial énfasis en el diseño de fármacos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Bioinformàtica / Bioinformatics [4313473]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Bioinformàtica / Bioinformatics [1112]Català
5 p, 105.5 KB

Anglès
5 p, 104.8 KB

Castellà
5 p, 105.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-09-04, darrera modificació el 2022-05-04   Favorit i Compartir