Bones pràctiques i vacunació universal, propostes per minimitzar els antibiòtics contra un bacteri que afecta els garrins
Aragon, Virginia (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Título variante: Buenas prácticas y vacunación universal, propuestas para minimizar el uso de los antibióticos contra la bacteria que afecta a los cerdos
Título variante: Good practices and universal vaccination, proposals to minimize use of antibiotics against bacteria affecting pigs
Fecha: 2020
Resumen: Glaesserella parasuis causa la malaltia de Glässer en els porcs recentment deslletats. Enfront del problema de resistència i efectes secundaris que ocasionen els antibiòtics, el grup de recerca de la doctora Virginia Aragó en el IRTA conclou que la millor prevenció són les bones pràctiques en el maneig dels garrins, la vacunació. També l'ús de probióticos podria ajudar a enfortir la microbiota de l'animal.
Resumen: Glaesserella parasuis causa la enfermedad de Glässer en los cerdos recién destetados. Frente al problema de resistencia y efectos secundarios que ocasionan los antibióticos, el grupo de investigación de la doctora Virginia Aragón en el IRTA concluye que la mejor prevención son las buenas prácticas en el manejo de los lechones y la vacunación. También el uso de probióticos podría ayudar a fortalecer la microbiota del animal.
Resumen: Glaesserella parasuis causes Glässer's disease in recently weaned pigs. Faced with the problems of resistance and other secondary effects caused by antibiotics that impede an efficient immune response, the research group of Dr. Virginia Aragón at the IRTA concludes that the best prevention measures are good practices in piglet management and vaccination. The use of probiotics also may help strengthen the animal's microbiota.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Desembre 2020, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 567.2 KB

Español
2 p, 591.9 KB

English
2 p, 521.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2020-12-22, última modificación el 2022-10-22



   Favorit i Compartir