Web of Science: 0 citations, Scopus: 0 citations, Google Scholar: citations
La fantasía como partera de la historia : El rey de los espinos de Marcelo Figueras
Punte, María José (Universidad Católica Argentina)

Additional title: Fantasy as the Midwife in History : Marcelo Figueras's El rey de los espinos
Additional title: La fantasia com a matrona de la història : El rey de los espinos de Marcelo Figueras
Date: 2020
Abstract: La novela El rey de los espinos (2014) del escritor argentino Marcelo Figueras se ubica en una constelación de umbrales que ofrece una figura semejante a la del caleidoscopio. Definida como "novela de aventuras" por su autor, pero tributaria tanto del género fantástico como de la ciencia ficción, arrastra a los lectores a una serie de peripecias en las que se intersectan historias y estéticas provenientes del cómic con una radiografía del mundo contemporáneo. A partir de la configuración de héroes inesperados, el texto contrapone una utopía de índole social a un presente al que ya experimentamos cotidianamente como distópico.
Abstract: The novel El rey de los espinos (2014) by Argentine writer Marcelo Figueras is set in a constellation of thresholds that offers a figure like that of the kaleidoscope. Defined as an "adventure novel" by its author, though a tributary of both the fantastic genre and science fiction, it draws readers into a series of adventures in which stories and aesthetics from the comic strip intersect with an X-ray of the contemporary world. From the configuration of unexpected heroes, the novel opposes a social utopia to a present that we daily experience as dystopian.
Abstract: La novel·la El rey de los espinos (2014) de l'escriptor argentí Marcelo Figueras s'ubica en una constel·lació de llindars que ofereix una figura semblant a la del calidoscopi. Definida com a "novel·la d'aventures" pel seu autor, però tributàriatant del gènere fantàstic com de la ciència-ficció, arrossega els lectors a una sèrie de peripècies en què s'intersequen històries i estètiques provinents del còmic amb una radiografia del món contemporani. A partir de la configuració d'herois inesperats, el text contraposa una utopia d'índole social a un present que ja experimentem quotidianament com a distòpic.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Literatura argentina ; Novela ; Ciencia ficción ; Precariedad ; Infancia ; Argentine literature ; Novel ; Science fiction ; Precariousness ; Childhood ; Novel·la ; Ciència-ficció ; Precarietat ; Infància
Published in: Mitologías hoy, Vol. 22 (2020) , p. 243-261 (Dossier) , ISSN 2014-1130

Adreça original: https://revistes.uab.cat/mitologias/article/view/v22-punte
DOI: 10.5565/rev/mitologias.715


19 p, 683.0 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Mitologías hoy
Articles > Research articles

 Record created 2020-12-29, last modified 2021-02-17   Favorit i Compartir