Metodologia de Recerca Aplicada en Psicologia Clínica i de la Salut [43873]
Doval Diéguez, Eduardo
Espelt Hernandez, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Methodology of Applied Research in Clinical and Health Psychology
Títol variant: Metodología de Investigación Aplicada en Psicología Clínica y de la Salud
Data: 2021-22
Resum: L'objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant adquireixi els coneixements necessaris per dur a terme el disseny d'una investigació empírica o teòrica en l'àmbit de la psicologia clínica i de la salut, així com per aplicar el mètode científic a la pràctica professional. S'aprèn a formular preguntes rellevants, a definir adequadament objectius i hipòtesis de recerca, i a discriminar quins mètodes i dissenys d'investigació són més adequats en funció d'aquests objectius i hipòtesis. Es presenten també els diferents tipus de mostreig que s'apliquen en la investigació en psicologia clínica i de la salut, així com el càlcul de la grandària mostral mínima per aconseguir adequada potència estadística. Així mateix, es desenvolupen les habilitats relatives a la gestió, anàlisi i interpretació de les dades, i també les relacionades amb la recerca, selecció, lectura crítica i síntesi de la informació rellevant per dur a terme investigacions i actuar professionalment. Finalment, els estudiants aprenen a identificar i a discutir les implicacions sanitàries, metodològiques i tècniques de la investigació, així com les seves repercussions sobre l'actuació professional i sobre el progrés del coneixement científic.
Resum: The objective of this module is to enable students to acquire the necessary knowledge to design an empirical or theoretical research in the field of clinical and health psychology, as well as to apply the scientific method in their professional practice. Students learn to formulate relevant questions, to adequately define research objectives and hypotheses, and to discriminate which methods and research designs are appropriate to these objectives and hypotheses. The different sampling procedures applied in clinical and health psychology research are also reviewed, as well as the sample size calculation to assure an adequate statistical power. Likewise, students develop skills related to the data management, statistical analysis and interpretation of the results, as well as those related to the systematic reviews, selection, critical reading and synthesis of relevant information to carry out research and act rigorously in their professional practice. Finally, students learn to identify and discuss the clinical, methodological and technical implications of research, as well as its repercussions on the professional practices and on the development of the scientific knowledge.
Resum: El objetivo de este módulo es que el estudiante adquiera los conocimientos necesarios para llevar a cabo el diseño de una investigación empírica o teórica en el ámbito de la psicología clínica y de la salud, así como para aplicar el método científico en la práctica profesional. Se aprende a formular preguntas relevantes, a definir adecuadamente objetivos e hipótesis de investigación, y a discriminar qué métodos y diseños de investigación son más adecuados en función de dichos objetivos e hipótesis. Se presentan también los diferentes tipos de muestreo que se aplican en la investigación en psicología clínica y de la salud, así como el cálculo del tamaño muestral mínimo para asegurar adecuada potencia estadística. Asimismo, se desarrollan las habilidades relativas a la gestión, análisis e interpretación de los datos, y también las relacionadas con la búsqueda, selección, lectura crítica y síntesis de la información relevante para llevar a cabo investigaciones y actuar profesionalmente. Por último, los estudiantes aprenden a identificar y discutir las implicaciones sanitarias, metodológicas y técnicas de la investigación, así como sus repercusiones sobre la actuación profesional y sobre el progreso del conocimiento científico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]Català
5 p, 107.5 KB

Anglès
5 p, 106.7 KB

Castellà
5 p, 107.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-06-25, darrera modificació el 2021-09-10   Favorit i Compartir