Cures Infermeres a l'Adult I [106110]
Arreciado Marañón, Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i de Fisioteràpia "Gimbernat"
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT)

Additional title: Adult Nursing Care I
Additional title: Cuidados Enfermeros al Adulto I
Date: 2021-22
Abstract: Es tracta d'una assignatura emmarcada dins de la matèria de la Infermeria Clínica i s'imparteix en el primer semestre de segon curs. OBJECTIU GENERAL: Proporcionar a l'estudiant els coneixements, habilitats, actituds i valors necessaris per ajudar a les persones adultes que viuen un procés de salut i necessiten ajuda experta i competent en les besants preventiva, curativa i rehabilitadora del procés d'hospitalització i fins aconseguir autonomia per tenir cura i prendre decisions sobre la seva salut. OBJECTIUS ESPECÍFICS: En finalitzar l'estudi de les diferents unitats temàtiques l'alumne haurà de ser capaç de: Relacionar els factors etiològics i els mecanismes fisiopatològics amb les manifestacions clíniques dels problemes de salut més prevalents en els adults, pel que fa: a) la seguretat en el procés d'hospitalització, b) en el procés quirúrgic, c) en alteracions de la ingesta-eliminació, i d) en alteracions cardíaques i a l'ICTUS. Relacionar les dades que es poden obtenir en la valoració -mitjançant l'observació, l'entrevista i l'exploració física- amb els problemes de salut de la persona atesa. Analitzar la informació obtinguda en la valoració de la persona atesa per identificar els diagnòstics infermers, els problemes interdependents i els d'autonomia. Definir objectius que serveixin de base per a la planificació d'activitats. Planificar activitats que permetin l'avaluació de la seva idoneïtat. Considerar l'optimització del sistema sanitari proporcionant cures de màxima qualitat.
Abstract: This is a subject framed within the subject of Clinical Nursing and is taught in the first semester of the second year. GENERAL OBJECTIVE: Provide students with the knowledge, abilities, attitudes and values necessary to help adults who live a health process and need expert and competent help in the following areas: preventative, healing and rehabilitating within the hospitalization process and until they achieve the necessary autonomy to take care of themselves and take their own health decisions. SPECIFIC OBJECTIVES: Once the study of the different units is completed students must be able to: Relate etiological factors and physiopathological mechanisms with clinical manifestations of the most prevalent health problems, in acute or chronic phase, in adults. Relate the data obtained in the assessment - by observation, interview and physical examination - with the health problems of the attended person. Analyze the information obtained in the assessment in order to identify the nurse's diagnosis, the interdependent problems and the autonomy problems. Plan the most appropriate nursing care for the health situations posed, based on the best possible evidence, and which allow the evaluation of their suitability.
Abstract: Se trata de una asignatura enmarcada dentro de la materia sobre Enfermería Clínica y se imparte en el primer semestre del segundo curso. OBJETIVO GENERAL: Proporcionar al estudiante los conocimientos, habilidades, actitudes y valores necesarios para ayudar a las personas adultas que viven un proceso de salud y necesitan ayuda experta y competente en los aspectos preventivos, curativos y rehabilitadores del proceso de hospitalización, hasta conseguir autonomía para cuidarse y tomar decisiones sobre su salud. OBJETIVOS ESPECÍFICOS: Al finalizar el estudio de las diferentes unidades temáticas, el alumno tendrá que ser capaz de: Relacionar los factores etiológicos y los mecanismos fisiopatológicos con las manifestaciones clínicas de los problemas de salud más prevalentes en los adultos, en lo que se refiere a la seguridad en: a) el proceso de hospitalización, b) el proceso quirúrgico, c) las alteraciones ingesta-eliminación y d) las alteraciones cardiacas e ICTUS. Relacionar los datos que se pueden obtener en la valoración -mediante la observación, la entrevista y la exploración física- con los problemas de salud de la persona atendida. Analizar la información obtenida en la valoración de la persona atendida para identificar los diagnósticos enfermeros, los problemas interdependientes y los de autonomía. Definir objetivos para la planificación de actividades. Planificar actividades que permitan la evaluación de su idoneidad. Considerar la optimización del sistema sanitario, proporcionando cuidados de máxima calidad.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [1468] ; Grau en Infermeria [1469] ; Grau en Infermeria [1470] ; Grau en Infermeria [1471]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 113.5 KB

Anglès
6 p, 111.7 KB

Castellà
6 p, 113.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2021-07-02, last modified 2023-01-21



   Favorit i Compartir