Fisiologia animal comparada i ambiental [100808]
Roher Armentia, Nerea
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Comparative and Environmental Animal Physiology
Additional title: Fisiología animal comparada y ambiental
Date: 2021-22
Abstract: L'aprenentatge de la Fisiologia Animal Comparada és necessàriament sistèmic. L'estudi de processos fisiològics complexos, com l'aclimatació a climatologies extremes o l'adquisició de noves pautes conductuals en resposta a pressions selectives del medi, s'ha de fer valorant la interacció entre els diferents nivells d'organització, des de l'expressió fenotípica del genoma fins les respostes funcionals que presenten les poblacions en un context ecològic canviant. Aquesta perspectiva integradora s'assoleix amb l'exercici professional de l'anàlisi biològic, un cop l'alumne ha assimilat els continguts imprescindibles per l'avaluació de la fisiologia dels animals. L'assignatura Fisiologia Animal Comparada i Ambiental es programa durant el quart curs del Grau de Biologia i desenvolupa el coneixement del funcionament dels sistemes de l'organisme animal en relació amb l'ambient en el que viu, el sentit de les adaptacions i la selecció natural. L'adquisició de les competències bàsiques de l'assignatura completarà la visió que l'estudiant ha adquirit de la fisiologia animal al llarg dels cursos anteriors tot i donant-li una visió global i integrada amb l'ambient, mitjançan la comprensió i el estudi dels diferents mecanismes que han estat seleccionats evolutivament en els diferents grups animals per la seva eficàcia. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme en 1 Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme en relació amb l'ambient en el que viu. Integrar els coneixements de la Fisiologia amb els adquirits en altres matèries bàsiques, que tracten de l'estructura i dels aspectes cel·lulars i moleculars de l'organisme, per a assolir una visió global del funcionament del cos animal i els mecanismes que permeten la colonitzacio dels diferentes habitats Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements fisiològics en la deducció de les conseqüències de les alteracions patològiques de l'organisme i dels canvis en els ecosistemes i les repercusions que poden tenir en la vida dels animals que hi viuen Adquirir les habilitats pràctiques necessàries per a la realització de tècniques d'estudis funcionals.
Abstract: The learning of Comparative Animal Physiology is necessarily systemic. The study of complex physiological processes, such as acclimatation to extreme environments or the acquisition of new behavioral patterns in response to selective pressures, should be evaluated through the interaction between different levels of organization: from the phenotypic expression of the genome to the functional responses of populations in a changing ecological context. This integrative approach is achieved through the exercise of biological analysis, once the student has assimilated the essential concepts for the evaluation of the organisms physiology The subject Compared and Environmental Animal Physiology is programmed during the fourth year of the degree in Biology and increases the knowledge of the functioning of the organisms in relation to the environment, the direction of adaptations and the natural selection. The acquisition of the basic competences of this subject will complete the view that the student has of the animal physiology throughout the previous courses in spite of giving a global and integrated vision respect to the environment, by means of the understanding and the study of the mechanisms that have been chosen evolutionarily in the different animal groups to have a good adaptation. The general training objectives of the subject are: 1 The general training objectives of the subject are: To acquire a comprehensive and integrated view of the interrelations of the different physiological systems of the organism respect to the environment in which they live. To integrate the knowledge of Physiology with those acquired in other basic subjects, which deal with the structure and the cellular and molecular aspects of the organism, in order to achieve a global vision of the functioning of the animal body and the mechanisms that allow the colonization of different niches. To apply all the physiology knowledge in deducing the consequences of pathological alterations of the organism, and of the changes in the ecosystems and the consequences that they may have in the life cycle of the organisms living there. Acquire the practical skills needed to carry out functional studies.
Abstract: El aprendizaje de la Fisiología Animal Comparada es necesariamente sistémico. El estudio de procesos fisiológicos complejos, como la aclimatación a climatologías extremas o la adquisición de nuevas pautas conductuales en respuesta a presiones selectivas del medio, se hará valorando la interacción entre los diferentes niveles de organización, desde la expresión fenotípica del genoma hasta las respuestas funcionales que presentan las poblaciones en un contexto ecológico cambiante. Esta perspectiva integradora se logra con el ejercicio profesional del análisis biológico, una vez el alumno ha asimilado los contenidos imprescindibles para la evaluación de la fisiología de los animales. La asignatura Fisiología Animal Comparada y Ambiental se programa durante el cuarto curso del Grado de Biología y desarrolla el conocimiento del funcionamiento de los sistemas del organismo animal en relación con el ambiente en el que vive, el sentido de las adaptaciones y la selección natural. La adquisición de las competencias básicas de la asignatura completará la visión que el estudiante ha adquirido de la fisiología animal a lo largo de los cursos anteriores aunque dándole una visión global e integrada con el ambiente, mediante la comprensión y el estudio de los diferentes mecanismos que han sido seleccionados evolutivamente en los diferentes grupos animales por su eficacia. Los objetivos formativos generales de la asignatura son: Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo 1 Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo en relación con el ambiente en el que vive. Integrar los conocimientos de la Fisiología con los adquiridos en otras materias básicas, que tratan de la estructura y de los aspectos celulares y moleculares del organismo,para alcanzar una visión global del funcionamiento del cuerpo animal y los mecanismos que permiten la colonización de los diferentes habitats Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos fisiológicos en la deducción de las consecuencias de las alteraciones patológicas del organismo y de los cambios en los ecosistemas y las repercusiones que pueden tener en la vida de los animales que viven Adquirir las habilidades prácticas necesarias para la realización de técnicas de estudios funcionales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Biologia [2500250]
Study plan: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 117.0 KB

Anglès
8 p, 113.2 KB

Castellà
8 p, 114.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2021-07-09, last modified 2023-01-21



   Favorit i Compartir