Història de Grècia [104210]
Antela Bernárdez, Borja
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: History of Greece
Títol variant: Historia de Grecia
Data: 2021-22
Resum: L'assignatura es centrarà en l'anàlisi dels processos polítics, socials i culturals de l'antiguitat grega, fent especial èmfasi en l'època clàssica i hel·lenística. A més d'oferir eines de coneixement geogràfic, institucional i cultural sobre l'Antiga Grècia, un objectiu primari d'aquesta assignatura és introduir els diferents debats historiogràfics al voltant de les principals fites històriques de la civilització grega. A nivell metodològic, al final del curs, l'alumnat hauria de ser capaç d'analitzar, processar i interpretar qualsevol mena de material addicional, tant font primària com secundària, demostrant una primera assimilació dels principis bàsics de la metodologia de la recerca històrica.
Resum: The subject will be focused on the political and social evolutionary processes of Greek antiquity, with emphasis on the Classical and Hellenistic period. A primary objective is to introduce some of the most relevant historiographical debates about the historical milestones of Greek Cvilization. In this sense, the advent of hellenism will become paradigmatic. Finally, the subject also aims to show the situation of slaves and women in order to connect with other subjects proposed by this degree. At the end of the course, the student must be able to analyze, process and interpret any type of additional material in order to demonstrate a starting level of the basic analytic tools of historical research.
Resum: La asignatura se centrará en el análisis de los procesos políticos y sociales de la antigüedad griega haciendo especial énfasis en la época clásica y helenística. Un objetivo principal de esta asignatura es introducir al alumno en los diferentes debates historiográficos en torno a los principales hitos históricos de la civilización griega. En este sentido, el paso hacia el helenismo convertirá paradigmático para asimilar las diferentes posiciones ideológicas del debate académico. Finalmente, la asignatura también tiene el objetivo de mostrar la problemática social en la antigua Grecia con especial mención a la situación de los esclavos y las mujeres. De este modo enlazamos con la historia social y económica y la historia género en la antigüedad propuestas en esta titulación. A nivel metodológica, al final del curso, el alumno debe ser capaz de analizar, procesar e interpretar cualquier tipo de material adicional, tanto fuente primaria como secundaria, demostrando una primera asimilación de los principios básicos de la metodología de la investigación histórica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències de l'Antiguitat [2503702]
Pla d'estudis: Grau en Ciències de l'Antiguitat [1389]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 104.3 KB

Anglès
4 p, 103.1 KB

Castellà
4 p, 103.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir