Teories de l'Empresa [104676]
Garcia-Cestona, Miguel
Gispert Pellicer, Carles
Ortín Ángel, Pere
Suarez Ramirez, Pedro
Lloret Villota, Juan
Ponomareva, Yulia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Business Theories
Títol variant: Teorías de la Empresa
Data: 2021-22
Resum: Aquest curs presenta la visió que els economistes tenen sobre l'empresa, i en concret les principals teories relacionades amb l'empresa i normalment identificades en anglès sota el terme de "theories of the firm" i que en el curs anomenarem teories de l'empresa. El curs desenvolupa inicialment un marc analític, el més simple possible, que permet presentar la (es) pregunta (s) de recerca de cada teoria de l'empresa i comparar les principals idees de les diferents teories que es presentaran durant el curs. L'anàlisi de diferents inversions, els contractes entre els diversos participants i els seus efectes sobre la creació de valor seran detallats al llarg del curs. També s'inclouen nombrosos exemples d'empreses reals i extrets de diversos mitjans.
Resum: This course presents the vision that economists have about the organizations and, in particular, the main theories related to the firm and normally identified in English under the term "theories of the firm" and that in the course we will denominate "Teories de l'empresa". The course initially develops an analytical framework, as simple as possible, which allows to present the research question(s) for each theory concerning the firms. Later, we compare the main ideas contained in the different theories presented during the course. The analysis of different investments, the contracts between the various participants and their effects on the creation of value will be detailed throughout the course, also including numerous examples from real companies and contained in the media.
Resum: Este curso presenta la visión que los economistas tienen sobre la empresa, y en concreto las principales teorías relacionadas con la empresa y normalmente identificadas en inglés bajo el término de "theories of the firm" y que en el curso denominaremos teorías de la empresa. El curso desarrolla inicialmente un marco analítico, lo más simple posible, que permite presentar la(s) pregunta(s) de investigación de cada teoría de la empresa y comparar las principales ideas de las distintas teorías que se presentarán durante el curso. El análisis de diferentes inversiones, los contratos entre los diversos participantes y sus efectos sobre la creación de valor serán detallados a lo largo del curso. También se incluyen numerosos ejemplos de empresas reales y extraidos de diversos medios.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Economia [2501573] ; Administració i Direcció d'Empreses [2501572]
Pla d'estudis: Grau en Economia [1407] ; Grau en Economia [1408] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1416] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses [1417] ; Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [1420]Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
5 p, 107.5 KB

Castellà
5 p, 107.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2022-04-21   Favorit i Compartir